Червени петна по кожата и сърбеж след душ Много хора

...
Червени петна по кожата и сърбеж след душ Много хора
Коментари Харесай

Червени петна по кожата и сърбеж след душ. Ето причината

Червени петна по кожата и сърбеж след душ

Много хора имат проблеми с кожата, които се появяват след душ или вана. За мнозина това е доста неприятно, съвсем травматично прекарване, изключително когато стартират да се появяват червени петна по цялото тяло.

Има няколко аргументи, заради които се появяват такива неприятни кожни промени по тялото.

1.Дълго време под душа/прекалено топла вода
Преди всичко това може да се случи, в случай че прекарате прекомерно доста време под душа и употребявате прекалено много гореща вода. Най-добре е да си вземате душ с хладка вода или да редувате студена и топла вода за възстановяване на кръвообращението.

Прекалено горещата вода уголемява кръвоносните съдове, отмива естествената отбрана от мастните жлези, тъй че кожата се стяга и изсушава.

Кожата естествено пази своята разтегливост с естествени масла, създадени от мастните жлези.

Но в случай че стоите под душа прекомерно дълго и употребявате прекалено много гореща вода, тази отбрана се губи, тъй че се появяват сърбеж и зачервяване, изключително по шията, където кожата е най-чувствителна.

2.Твърда вода
Твърдата вода също може да аргументи сърбеж след душ или вана. Твърдата вода е мощно алкална вода и съдържа огромно количество калциеви йони, които понижават резултата на сапуна и шампоана, причинявайки зачервяване на кожата и сърбеж.

Твърдите водни минерали постоянно запушват порите на кожата, което е изключително нездравословно за някои интимни области на кожата. Хората, които към този момент страдат от кожни болести като дерматит, са изключително наранени от това положение.

3.Алергия към козметични артикули
Чувствителността към продуктите за хубост или кожната алергия също може да аргументи сърбеж и зачервяване на кожата, защото някои хора са чувствителни към химикалите на тези артикули.

Тези реакции се демонстрират най-много по краката и ръцете. Те могат да продължат от няколко минути до няколко часа след душ, а в това време може да се появи обрив.

Вижте още: 3 яйца за закуска: Резултатите са невероятни, ето какво се случва

Ако забележите такива промени и подозирате, че сте чувствителни към козметиката, неотложно ги заменете с артикули за грижа за бебета, които не съдържат мощни химикали.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР