Червената боровинка е една от суперхраните, на които си струва

...
Червената боровинка е една от суперхраните, на които си струва
Коментари Харесай

4 причини да пиете сок от червена боровинка

Червената боровинка е една от суперхраните, на които си коства да обърнем внимание. Пълна с потребни витамини, тя има доста изгоди за здравето. Разбира се, тук приказваме за био сок от алена боровинка, а не за оня подсладен, който слагаме в коктейлите си. Така че, в случай че желаете да се насладите на потребните свойства на алената боровинка, внимавайте какъв артикул купувате.
Ето 4 аргументи да започнете да пиете сок от алена боровинка още в този момент!
 Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и по какъв начин да изберете Ягоди или боровинки: Кои са по-полезни и по какъв начин да изберете
Ягодите и боровинките са обичани плодове на деца и възрастни. Те са цялостни с хранителни субстанции и витамини, които оказват помощ в битката с ня...
1. Предотвратява инфекции на уринарния тракт
Сокът от алена боровинка е ефикасен при понижаване на риска от инфекции на пикочните пътища.  Една от аргументите за това е, че боровинките съдържат проантоцианидини, клас съединения, които могат да оказват помощ за попречване на инфекциите, като стопират бактериите да се прикрепят към лигавицата на пикочните пътища.
2. Добър източник на витамини, минерали и антиоксиданти
По-специално, витамини С и Е. Една чаша сок от алена боровинка обезпечава 39 % от целесъобразната дневна доза витамин С, което е значимо по разнообразни аргументи. Като мощен антиоксидант, витамин С оказва помощ да се отстрани нездравословното влияние на свободните радикали. Той също по този начин оказва помощ на тялото ви да създава колаген и да всмуква желязото и, несъмнено, покачва имунната ви система. Същата порция сок от алена боровинка съдържа към 20 % от целесъобразната ви дневна доза витамин Е, който е от решаващо значение за здравето на кожата, кръвоносните съдове и сърцето.
 5 храни, мощни антидепресанти, които повдигат настроението 5 храни, мощни антидепресанти, които повдигат настроението
Все по-натовареното всекидневие и невъзможността да се храним пълноценно се отразяват пагубно върху настроението и връзките с останали...
3. Подпомага здравето на сърцето
Червените боровинки са богати на химикали, наречени полифеноли, които могат да подкрепят здравето на сърцето. Сокът от алена боровинка покачва антиоксидантите в кръвната плазма и че хората, които пият сок от алена боровинка, имат липопротеин с по-ниска компактност (LDL). LDL, за информация, е прочут като „ неприятен “ холестерол.
4. Подпомага храносмилането
Съединенията в боровинките, които могат да подобрят здравето на сърцето, също могат да подобрят и храносмилането. Тези фитохимикали могат да попречат на бактериите H. pylori да порастват и да се развъждат в лигавицата на стомаха. Смята се, че инхибирането на производството на H. pylori в стомаха предизвиква храносмилателното здраве.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР