Червен код за много опасно време бе издаден от НИМХ.

...
Червен код за много опасно време бе издаден от НИМХ.
Коментари Харесай

Код червено: Много опасно време днес

Червен код за доста рисково време бе публикуван от Национален институт по метеорология и хидрология. Това сочи картата на рисковите феномени за страната. 

Червеният код е разгласен за областите  Плевен, Велико Търново и Русе. 

Температурите в тези области ще доближат до 42 градуса, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

" Най-прохладно " ще бъде в областите  Перник, София област и София, Смолян, Добрич, Варна и Бургас.  За тях важи предупредителният жълт код за евентуално рисково време.

За останалата част от страната е обявен  оранжев код за рискови горещини, достигащи до 41 градуса. 

Той важи за областите:  Видин, Монтана, Враца, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Ловеч, Габрово, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали,  Сливен, Ямбол, Търговище, Разград, Шумен, Силистра. 

В седмичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология за времето в България от 25 до 30 юли  е посочено, че във вторник времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб до сдържан от юг. Ще бъде доста горещо, с оптимални температури сред 37 и 42 градуса. Прогнозата е готова от дежурния синоптик Анастасия Кирилова от отдела " Прогнози на времето " в Национален институт по метеорология и хидрология.

Тя оповестява, че в сряда вятърът ще се усили, сутринта ще е доста топло с минимални температури в по-голямата част от страната сред 20 и 25 градуса. Ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на добре изразен леден атмосферен фронт, температурите бързо и доста ще се намалят. Вятърът ще се ориентира от северозапад, от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се намалят с 5-10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са към момента доста високи - до 42-43 градуса. 

В четвъртък ще е прохладно,  с променлива облачност, на обособени места в източните и планинските региони ще превали. Температурите в цялата страна ще се намалят и оптималните ще са сред 25 и 30 градуса. 

През идващите дни заран ще е ветровито, ще бъде най-вече слънчево,  в събота след обяд с развиване на купеста облачност  над планинските региони, само че единствено на обособени места ще превали. Температурите ще се покачат с 2-3 градуса. 

В неделя  на повече места в страната ще има краткотрайни следобедни превалявания, съпроводени с гръмотевици.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР