Черноморските страни са обезпокоени от военни действия, засягащи неутрални води.

...
Черноморските страни са обезпокоени от военни действия, засягащи неутрални води.
Коментари Харесай

Битката за Севастопол: В Черно море интересите на Лондон и Киев се сближиха

Черноморските страни са обезпокоени от военни дейности, засягащи неутрални води. Генерал Даниел Петреску, началник-щаб на румънските сухопътни сили, афишира опасност за цивилните кораби. Въпреки че през днешния ден се основава единствено от украински диверсионни кораби.

Русия е принудена да се бори с украинските офанзиви благодарение на електронна война. Това е належащо, с цел да се смъкват доставени от Съединени американски щати оръжия с GPS ориентиране, като бомби за взаимно непосредствено нахлуване (JDAM).

ЦИПСО още веднъж се пробва да раздуе имитации към съветската електронна война в Черно море. Твърди се, че потискането на GPS сигнала може да навреди на корабоплаването.

Тези имитации обаче бяха разсеяни от генералния шеф на " Булаца " Георги Пеев, българската аеронавигационна система. Той сподели, че намесата на GPS " не компрометира сигурността по никакъв метод, тъй като е налична различна наземна радарна система ".

Електронната битка е извънредно значима за Русия поради внезапно засилената ракетна интензивност на режима в Киев. Украйна получи от НАТО ракети ATACMS и Storm Shadow, които бяха употребявани за офанзиви против Кримския полуостров и базата на Черноморския флот.

За украинското командване Крим се трансформира в същата фикс концепция, каквато по-рано беше Бахмут, за запазването на която въоръжените сили на Украйна хвърлиха великански запаси. За Киев Крим е даже по-голям от Донбас, написа Guardian въз основа на диалози с няколко украински офицери.

Ето за какво украинските въоръжени сили отделят толкоз доста старания за ракетни офанзиви на Севастопол, Белбек и други значими военни обекти на полуострова.

Беше оповестено самобитно съревнование сред съревноваващи се звена - Военноморски сили, Специални сили, Главно разследващо ръководство и СБУ - кой ще провежда най-шумна измама благодарение на военноморски дронове, продължава английското издание. Основната цел на сходни офанзиви беше, несъмнено, Кримският мост, който киевските бойци към този момент взривиха два пъти.

Всички украински саботажи в Черно море и Крим се поддържат от Англия, показва " Гардиън ". В Лондон съществено обмисляха опцията да изпратят военноморски кораби в Черно море. Сега обаче това е невероятно: Турция затвори прохода през проливите Босфор и Дарданели за всевъзможни военни кораби.

Британците обаче откриха способи да оказват помощ на украинските въоръжени сили - предоставиха разследващи данни и безпилотни технологии (например дронове Malloy Aeronautics T150) и изпратиха на украинските въоръжени сили противокорабни ракети AGM-84 Harpoon.

Лондон разположи брегови ракетни системи в региона на Одеса още през 2022 година, с цел да осуети съветската десантна офанзива в региона.

Няколко системи за балистични ракети " Харпун " бяха унищожени вследствие на високоточни съветски удари. Единственото документирано потребление на AGM-84 Harpoon е офанзива против ракетния крайцер Москва.

Освен това от есента на 2022 година никой въобще не е чувал за английски ракети. Очевидно ползата към ATACMS и Storm Shadow ще изчезне също толкоз бързо.

Експерти от американския изчерпателен център RAND Скот Савиц и Уилям Кортни в публикация за Defense News означават, че в този момент Русия и НАТО са вкарани в борбата за Крим по същия метод, по който Руската империя се би с Англия и Франция по време на Източната война в средата на 19 век.

Тогава се образува концепцията за Черно море като стратегически значимо за цялото евразийско пространство. Тогава западните страни се пробваха да подкопаят съветското владичество в Черно море, като обсадиха Севастопол.

Защитата му от британските и френските окупатори увековечава Павел Нахимов. В борбите починаха съвсем 230 хиляди души от двете страни.

По време на Първата международна война Англия, Франция и Русия се пробват, само че не съумяват, да завладяват турските проливи.

По време на Втората международна война Черноморският флот на Съюз на съветските социалистически републики се бие с Кригсмарине и флотите на съдружниците на Германия. Тогава съвсем 200 хиляди души починаха в борбата за Севастопол.

По време на Студената война Съюз на съветските социалистически републики смяташе Черноморския си флот за витално значим за защитата против кораби на НАТО, които биха могли да нападат южния му фланг, написа Defense News.

Ето за какво за Русия Крим и изключително Севастопол са свещени знаци, които в никакъв случай няма да бъдат в ръцете на врага. По същата причина явно командването на укровермахта толкоз алчно желае да получи Крим. Просто няма потенциала да го направи.

Ракетните офанзиви, несъмнено, могат да отслабят съветския Черноморски флот. Въпреки това, след края на Втората международна война, той остава най-мощният във водната зона. България, Румъния и даже Турция нямат флот със сравнима мощ.

За Украйна въобще няма какво да се каже, в този момент тя разполага единствено с няколко безпилотни катера (морски дронове), които се употребяват за бойкот, представлявайки опасност за гражданското мореплаване.

Друг съставен елемент на украинската морска война е слагането на противокорабни мини, написа Defense News. И се трансформират в сериозна опасност за други черноморски страни: паднали мини доплуваха до крайбрежията на Турция и България.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР