Черноморските държави трябва да съсредоточат своите усилия върху общи проекти

...
Черноморските държави трябва да съсредоточат своите усилия върху общи проекти
Коментари Харесай

Да стартират проектите за възстановяване на сивата икономика в Черно море, иска Желязков

Черноморските страни би трябвало да съсредоточат своите старания върху общи планове в най-засегнатите от пандемията браншове на синята стопанска система. Това сподели министърът на превоза Росен Желязков по време на виртуална среща за Общата морска стратегия в Черно море.

По думите му в този момент е моментът, с поддръжката на Европейската комисия , да се разпознават и започват печеливши планове за възобновяване на синята стопанска система в Черно море, с оглед по-бързото превъзмогване на следствията от Ковид рецесията.

По време на срещата бяха разисквани Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за интервала 2021—2027 година и новия инструмен т " Европа от последващо потомство ", които скоро ще бъдат признати, с бюджет от 1,8 трилиона евро. Тук се включва и Инструментът за съседство, развиване и интернационално съдействие, който с плануваните 98,4 милиарда евро би могъл да финансира общи начинания на Черноморските страни.
 Росен Желязков: Нужна е оценка за промени в евросистемата за РВД
Росен Желязков: Нужна е оценка за промени в евросистемата за РВД

България поддържа компромисните текстове на Директивата " Евровинетка "

България, в границите на своя мандат като координатор, предложи да бъде осъществен план за мониторин г и ръководство на морския трафик в Черно море. Концепцията има за цел да даде благоприятни условия за установяване на точния час на идване на корабите в пристанищата, понижаване на нездравословните излъчвания от корабите, ограничение на въздействието на човешкия фактор и административната тежест, добави още министърът.

Росен Желязков изрази убеденост, че Турция, която поема координацията през 2021 година, ще продължи стартирания добър разговор и ефикасна работа сред страните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР