Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка

...
Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка
Коментари Харесай

Черноморска банка за търговия и развитие и Пощенска банка подкрепят градското развитие и туризма

Черноморска банка за търговия и развиване (ЧБТР) и Пощенска банка взаимно ще дават 58.3 млн. евро (32 млн. евро и 26.3 млн. евро, респективно всяка една от тях), с цел да поддържат финансирането за построяването на хотел Marriott в София, първият хотел на реномираната интернационална веригата в България. 12-годишният заем ще бъде провиснал на I Tower Development АД, компания, особено основана за реализацията на плана в България. ЧБТР работи като медиатор по договорката. Проектът има за цел да посрещне възходящото търсене на висококачествени бизнес, туристически и конферентни пространства в столицата. Строителството на внушителния хотел Marriott с 232 стаи се чака да бъде приключено през 2020 г.

„ Инвестицията освен ще усъвършенства хотелиерската инфраструктура в София, само че ще има и забележителен принос за българската стопанска система от позиция на данъчните доходи, основаването на нови работни места и развиването на локалната строителна промишленост. Като институция, подкрепяща развиването, ние в ЧБТР сме щастливи, че успяхме да притеглим задгранични вложители в България, като по този метод укрепваме взаимната си работа с локалния финансов бранш и подтикваме икономическия напредък в страната “, съобщи Ишан Угур Деликанли, президент на ЧБТР, след подписването на контракта за заем.

„ Сградата на I Tower в София ще бъде величествен строителен обект от ново потомство. Тя ще бъде издигната в един от най-важните и дейни региони на София. Гордеем се, че сме част от подобен знаков план − взаимна договорка сред двама кредитори, задгранични вложители и една от най-известните хотелски вериги по целия свят − Marriott. Ще подкрепим плана, като ще осигурим и изцяло банково обслужване на сметките на клиента. Наш главен приоритет в Пощенска банка е да предоставяме на корпоративния бранш и жителите бързи и ефикасни пакети от артикули и услуги, съобразени с техните характерни потребности “, разяснява госпожа Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР