Черноморец е останал без централния си плаж заради новопостроено рибарско

...
Черноморец е останал без централния си плаж заради новопостроено рибарско
Коментари Харесай

Черноморец остана без централен плаж заради поредното строителство

Черноморец е останал без централния си плаж поради новопостроено рибарско пристанище, сигнализират локалните. То е построено по европроект за 10 млн. лева Вместо обаче да се подобрят изискванията и курортното населено място да притегли още повече туристи, каменистият към този момент плаж прави тъкмо противоположното.

,,След построяването на пристанището се случи една злополука. Десетки камъни бяха довлечени от течението на плажа. Има и заблатяване, тъй като няма естествено течение ", изясни Иван Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Местните са безапелационни, че в случай че не се вземат ограничения туристите от Черноморец ще се оттеглен от ден на ден и локалните ще останат без прехранване.

,,Събрани са към 340 подписа. Сезирахме редица институции, от Министерския съвет, назначи се инспекция. Надяваме се да има и дейности ", разяснява Яна Николова от инициативния комитет.

Хората настояват, че когато се стартира един градеж, архитектите и строителите би трябвало да се съобразят с всички екологични оценки. Никои обаче в тази ситуация не е взел под внимание течението и ревюто на плажа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР