Черногорският бизнесмен Миодраг Дака Давидович е ранен в Белград във

...
Черногорският бизнесмен Миодраг Дака Давидович е ранен в Белград във
Коментари Харесай

Черногорски бизнесмен е прострелян от снайперист в Белград

Черногорският предприемач Миодраг Дака Давидович е ранен в Белград във вторник вечерта с изстрел от снайпер. По време на стрелбата той е бил в компанията на епископа на Будимско-Никшичка епархия Йоаникий.
Атаката е осъществена покрай стилния конгресен хотел " Краун Плаза " в сръбската столица, оповестява локалния вестник " Вечерние новости ", представен от БГНЕС.

По предварителна информация потърпевшият е превозен в частна клиника без заплаха за живота. Автомобилът, в който е пътувал снайперистът и за който се твърди, че е употребен при нападението, по-късно е открит опожарен в същия регион на града. В него е открита оръжие, с което управляващите считат, че е стреляно по предприемача.

Миодраг Дака Давидович е от Черна гора има известност на опозиционен предприемач и настойник на Сръбската православна черква. Той има компанията " Нексан ", която оперира в разнообразни области от строителството до производството на алкохол. През 2016 година компанията му купува хотел „ Адмирал “, в миналото най-престижния в черногорския курортен град Будва, от съветската Metropol Group.

Хотелът, до който се случав стрелбата по Давидович постоянно е избиран за разнообразни интернационалните делегации. Именно там беше погубен през 2000 година Желко Ражнатович, водач на сръбските милиции през годините на войната в Югославия от 1991-1995 година, който имаше незаконен престиж и се смяташе за един от най-влиятелните хора на своето време в Сърбия. Хотелът тогава се наричаше " Интерконтинентал ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР