Черногорските здравни власти обявиха 1120 нови случая на Covid-19, което

...
Черногорските здравни власти обявиха 1120 нови случая на Covid-19, което
Коментари Харесай

Затягат мерките и в Черна гора, Омикрон настъпва сред младите

Черногорските здравни управляващи оповестиха 1120 нови случая на Covid-19, което е съвсем два пъти повече от през вчерашния ден, когато бяха регистрирани 580 нови инфекции, което накара здравните управляващи да разгласят стягане на ограничаващите ограничения, съобщи организация Хина.

Здравните управляващи в страната обявиха, че болшинството от новите случаи на разновидността Омикрон са при хора под 40 години. Решението за нови ограничаващи ограничения ще бъде оповестено на следващия ден, като се разисква опцията за прекачване на медицински личен състав за подкрепяне на първичната здравна помощ.
Черна гора регистрира 30% повече инфектирани с COVID-19
През последните две седмици броят на инфектираните с ковид в Черна гора се е нараснал с 30 на 100 спрямо предходните 14 дни....
Прочети повече
На фона на спад на новозаразените черногорските здравни управляващи предходната седмица разрешиха на заведенията да работят и след среднощ по време на коледните и новогодишните празници, само че клиентите би трябвало да покажат КОВИД документ.

Организираните новогодишни празненства навън бяха неразрешени по-рано, а носенето на маска е наложително на закрито.

Около 60% от пълнолетното население на Черна гора е изцяло ваксинирано, а 75 000 черногорци са получили и бустерна доза.

От началото на пандемията в страната са умряли 2398 души, диагностицирани с Covid-19.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР