Черно море (Варна) завърши с победа в редовния сезон в

...
Черно море (Варна) завърши с победа в редовния сезон в
Коментари Харесай

С младите си надежди Черно море спечели гостуването в Севлиево

Черно море (Варна) приключи с победа в постоянния сезон в ефбет Супер Волей. Тимът, воден от Пламен Христов, надигра като посетител Раковски 1964 (Севлиево) с 3:1 (25:23, 22:25, 25:20, 25:16 ) в мач от последния 22-и кръг, който се игра в зала „ Дан Колов “q, оповестява BGVolleyball.com.

Въпреки триумфа, „ моряците “ завършват на осма позиция в класирането, с 11 победи, 11 загуби и 32 точки. Те ще срещнат първия в класирането - Дея спорт (Бургас) на 1/4-финалните плейофи.

Тимът на Раковски 1964 приключи на последното 12-о място, с 1 победа, 21 загуби и 3 точки. Волейболистите на Севлиево отпадат от елита за идващия сезон.

Варненци играха в друг състава, като някои от главните  опитни играчи и получиха отмора за този дуел. 

Пламен Христов даде шансове на младите си очаквания, като стартира в титулярния състав с втория разпределител Даниел Вълев, със 17-годишните състезатели - Ивайло Георгиев на поста либеро и Борис Христов на диагонал, Кристиян Георгиев и Симеон Топузлиев в посрещане, а в центъра Борис Начев и единственият най-опитен – Стасис Лиашчинскас.

Севлиевци се пробваха да се възползват от обстановката и се бориха в този мач. В първия гейм потеглиха решително на собствен терен и поведоха със 17:13. Съставът на Черно море стартира да набира скорост, а по-късно изравни при 21:21. Гостите продължиха възхода, откъснаха се при 23:21 и завоюваха гейма.

Нямайки какво да губят, домакините още веднъж продължиха да пробват своите шансове. Те поведоха с 11:7 във втората част и усилиха на 16-10. Този път отборът на Раковски устоя на напрежението. Запази разликата и завоюва втората част, като изравни играта.  

Черно море още веднъж си върна увереността в третата част. Поведе с 10:6 и повече не изпусна самодейността. Спечели гейма с разлика и поведе с 2-1. Това даде криле на младоците от Варна и в четвъртата част те още веднъж бяха водещи, като затвориха мача с крайното 3-1 и изковаха триумф за свършек на сезона.

Стасис Лиасчунскас от Черно море беше определен за най-полезен състезател - MVP в мача, завършвайки с 8 точки (5 блокади).

Реализатор стана Симеон Топузлиев с 18 точки. 

За Раковски с по 17 точки приключиха Велко Ботев и Боян Христов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР