Черно море (Варна) победи с 1:0 Пирин (Благоевград) в среща

...
Черно море (Варна) победи с 1:0 Пирин (Благоевград) в среща
Коментари Харесай

Минимален успех на Черно море над Пирин

Черно море (Варна) победи с 1:0 Пирин (Благоевград) в среща от 21-ия кръг и усложни ситуацията на " орлетата ". Пирин остава на 15-о място с 13 точки, на 3 от избавителните позиции на Септември и Хебър.

Варненци пък се изкачват 5-и с 36 точки, като единственото попадение за точките през днешния ден вкара завърналият се от Италия нападател Атанас Илиев от дузпа. За тях позитивната серия продължава, защото от началото на пролетния полусезон нямат проваляне.

Попадението беше осъществено още в 11-ата минута, когато съдията Валентин Железов отсъди дузпа. Тя беше много дискусионна, защото ударът на Алекс Фернандес беше от доста близко разстояние и Вячеслав Велев инстинктивно защищити лицето си. След като основният ВАР-съдия Радослав Гидженов прегледа обстановката, извика край тъч-линията и Железов да огледа на монитора за помощ на реферите. Бургазлията, който е надзорник в пандиза, удостовери наказателния удар. Атанас Илиев обърна плонжа на вратаря Георгиев и вкара първия си гол след завръщането във Варна..

В 42-ата минута гостите можеха да стигнат до втори гол на два пъти. Най-напред Велислав Василев центрира към Мазир Сула, само че изстрелът на французина с глава мина на сантиметри от дясната греда. Веднага след него и Мазир Сула стреля, само че Янко Георгиев избави майсторски.

През второто полувреме пиринци излязоха доста по-мотивирани и потеглиха да търсят изравняването. В 60-ата минута Венцислав Бенгюзов центрира от свободен удар, Велев стреля с глава, само че Дюлгеров улови. Две минути по-късно и младокът Иван Тасев мина през двама играчи на Черно море, само че тъкмо преди да нанесе удар топката му беше избита в корнер.

В идващите минути домакините продължиха да търсят изравнителен гол и в 78-ата минута се откри късмет пред Даниил Кондраков. Ударът му обаче беше блокиран. Секунди по-късно още веднъж Дюлгеров извади влизаща под гредата топка, отклонена от Преслав Йорданов с глава. До края на мача тимът от Благоевград опита да стигне до равенството най-малко, само че офанзивите им не бяха проблем за вратаря Дюлгеров.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР