Черно море стигна само до равенство 1:1 срещу Пирин (Благоевград)

...
Черно море стигна само до равенство 1:1 срещу Пирин (Благоевград)
Коментари Харесай

Сердюк спаси равенството на Черно море срещу Пирин

Черно море стигна единствено до тъждество 1:1 против Пирин (Благоевград) в мача им от 22-ия кръг на efbet Лига.
На " Тича " " орлетата " поведоха първи малко след почивката и изглеждаше, че ще реализиран поредна победа за 2022 година, само че Евгений Сердюк донесе равенството в мача.

В 5-ата минута Черно море насочи първия прецизен удар по посока една от двете порти. Цветомир Панов проби отляво, навлезе към центъра на терена и стреля от границата на наказателното поле. Янко Георгиев обаче беше покрил близкия си ъгъл и съумя да улови.

Шест минути по-късно Черно море получи ъглов удар. Топката беше центрирана на близката греда. Живко Атанасов не съумя да засече, а Георгиев се ориентира бързо в създалата се блъсканица и улови.

В 21-вата минута Даниел Димов опита акробатично осъществяване. Капитанът на „ моряците “ обаче не уцели добре топката и тя отиде в ръцете на Георгиев.

Секунди по-късно Евгений Сердюк беше изведен на чиста позиция. Украинският нападател реши да приключва самичък от дребен ъгъл, вместо да комбинира с Васил Панайотов. Георгиев покри близкия си ъгъл и се намеси.

В средата на първата част „ орлетата “ съумяха да изпратят топката зад Иван Дюлгеров. Красимир Станоев центрира от директен свободен удар. Стилиян Николов овладя и отблизо разстояние вкара. Попадението обаче не беше зачетено поради засада. Наложи се интервенция на ВАР, с цел да бъде доказано съдийското решение.

След началото на втората част благоевградчани излязоха напред в резултата, откакто отбраната на „ моряците “ се пропука съществено. Станислав Костов напредна с топка в крайници и пусна прекрасен пас в кулоар. Иван Тасев изскочи зад защитата и се озова очи в очи с Дюлгеров. Стражът на варненци не съумя бързо да съкрати дистанцията и Тасев се разписа за 0:1.

В 54-тата минута Черно море беше доста покрай изравнителния гол. Виктор Попов центрира отдясно, а Матас Курьор засече с глава. Янко Георгиев обаче реагира ослепително и мазета топката в корнер.

Малко по-късно Дание Димов подаде към Сердюк. Нападателят овладя в наказателното поле и незабавно стреля. Георгиев не се намеси по най-убедителния метод, само че въпреки всичко съумя да улови топката преди Курьор да стигне до нея и да я прати в мрежата.

В 70-ата минута „ моряците “ най-накрая преодоляха Янко Георгиев. Мазир Сула отклони с глава подаване в наказателното поле. Топката се озова на далечната греда, където непокрит беше Евгений Сердюк. Украинецът осъществя от непосредствена непосредственост. Първоначално попадението не беше зачетено, само че ВАР преразгледа обстановката обширно и не откри нарушаване на разпоредбите.

Така точката прати Черно море над Ботев Пловдив на третото място преди " канарчетата " да изиграят дербито с Локо Пловдив. Пирин пък изпревари също с точка Арда и към този момент е 10-ти.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР