Черно море постигна много престижна победа с 1:0 срещу шампиона

...
Черно море постигна много престижна победа с 1:0 срещу шампиона
Коментари Харесай

Черно море нанесе втора загуба на Лудогорец, остава лидер

Черно море реализира доста влиятелна победа с 1:0 против първенеца Лудогорец в забавен мач от шестия кръг на efbet Лига.

" Моряците " стигнаха до триумфа с гол в 56-ата минута, когато Цветомир Панов имаше пространство на лявото крило, нахлу в наказателното поле и с десния си крайник прати топката в мрежата на " орлите ". Във втората минута от добавеното време на мача Игор Пластун бе изпъден с пряк червен картон за жестоко нарушаване против Матеус Машадо. Матиас Тисера пък бе изпъден малко по-късно с червен картон, до момента в който бе на аварийна пейка. 

С тази победа „ моряците “ събраха 16 точки и по този начин си върнаха първото място във краткотрайното класиране, където „ орлите “ са на 7-а позиция.

Първото 100-процентово състояние пристигна в 10-ата минута, когато Бърнард Текпетей стреля от директен свободен удар на 7-8 метра от границата на наказателното поле. Ганаецът шутира мощно, топката се отби в топката на Александър Василев и промени траекторията си, само че Иван Дюлгеров съумя в точния момент да смени посоката си на придвижване и избави. 

Две минути по-късно Алекс Фернандес откри Мазир Сула в наказателното поле. Осмицата на домакините не поколеба и стреля по диагонала, само че топката профуча около десния непряк дирек на Симон Слуга.  

В идващите минути гостите бяха по-активни и отборът на Илиан Илиев трябваше да се пази. Лудогорец обаче по този начин и не успяваше да сътвори чисти положения и последователно темпото в мача спадна.  

Секунди преди края на постоянното време на първата част топката стигна до Атанас Илиев в наказателното поле, само че шутът му бе блокиран. 

Второто полувреме стартира двуостро, като нито един от двата тима не успяваше да вземе самодейността в първите 10 минути. 

В 56-ата минута Черно море открадна една топка в половината на Лудогорец. Матеус Машадо откри Алекс Фернандес в центъра. Футболистът с №11 видя, че вляво от него има доста свободно порстранство и пусна топката към Цветомир Панов. Той нахлу с нея в наказателното поле, където смени посоката и с десния си крайник я прати в долния ляв ъгъл на Симон Слуга - 1:0 за Черно море!

След час игра Алекс Фернандес отмъкна топката от Сон и нахлу в наказателното поле от дясното крило. Последва прикосновение с бранителя на Лудогорец, само че съдиите решиха, че няма учредения да бъде отсъдена дузпа. 

В 69-ата минута Машадо нахлу в наказателното поле вляво от вратата и направи прострелно центриране по земя. Топката обаче се отби в крайници на Аслак Фон Витри и напусна очертанията на терена. 

Десет минути преди края на постоянното време Алекс Фернандес се промуши сред двама футболисти на Лудогорец в наказателното поле. Топката стигна до Матеус Машадо, който стреля, само че Слуга легна на земята и избави. 

Във втората минута на добавеното време капитанът на Лудогорец Игор Пластун бе изпъден с пряк червен картон за жестоко нарушаване против Матеус Машадо. Това се случи, откакто Радослав Гидженов се допита до ВАР. 

След това настъпи кавга сред човек от щаба на Лудогорец и почитателите на Черно море. Съдията се намеси, като се наложи да покаже червен картон и на Матиас Тисера. 

До края на добавеното време, което бе много повече от в началото избраните 5 минути, съвсем не се игра футбол, защото имаше доста спирания и по този начин до повече голове не се стигна. 

В идващия кръг Черно море ще  гостува на ЦСКА, като срещата на стадион „ Българска войска “ е в събота (26 август). Лудогорец пък ще се изправи против Аякс в дуел от плейофите на Лига Европа в четвъртък (24 август) в Разград, където 3 дни по-късно „ орлите “ одобряват Берое.

Черно море – Лудогорец 1:0
1:0 Цветомир Панов 57 


Ст
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР