Черно море победи с 2:0 като гост Пирин в Благоенград

...
Черно море победи с 2:0 като гост Пирин в Благоенград
Коментари Харесай

Черно море продължава в битката за Европа! 16-годишният Минчев с уникален гол

Черно море победи с 2:0 като посетител Пирин в Благоенград и по този метод си подсигурява едно от първите две места в Група " А " на втората осмица на Първа лига. Това значи, че варненци не престават в борбата за седмото място, което дава право на бараж за Лига Европа против третия или четвъртия от първата шестица.

Първото по-опасно състояние бе пред вратата на домакините. Мехди Фенуш шутира в 5-ата минута от 12-13 метра, само че Георгиев мазета в корнер. След неговото осъществяване стражът на домакините увисна, само че Даниел Димов стреля с глава в навън. Постепенно Пирин стартира да нападна по-масирано и провежда няколко рискови слизания, най-много посредством Ради Кирилов по левия фланг, само че те не приключиха с някакви по-сериозни удари към Макенджиев. Така се стигна до 39-ата минута, в която Черно море поведе. Мехди Фенуш се откъсна по лявото крило и центрира. Стражът на домакините Георги Георгиев можеше да улови, само че избра да боксира топката. Направи го обаче по този начин, че я изпрати в личната си врата - 1:0 за " моряците ". Пирин не съумя да се съвземе от шока и до края на първото полувреме позволи още един гол. Негов създател стана 16-годишният гений на варненци Мартин Минчев. В 45-ата минута младокът пое топката леко вдясно на границата на наказателното поле и след страховит фалцов шут с левия крайник не остави късмет на Георгиев, пращайки топката в далечния ъгъл - 2:0 за Черно море.

Пет минути след почивката Пирин можеше да върне едно попадение, когато Кирилов овладя на левия фланг, влезе към наказателното поле и шутира фалцово, само че около вратата. Минута по-късно Черно море отговори с бърза офанзива. При нея Зехиров изведе Минчев самичък против вратаря, младокът копна топката над Георгиев, само че не уцели вратата.

В 70-ата минута варненци като по знамение не стигнаха до трети гол. Кузма откри Фенуш, който шутира рисково, Георгиев не помръдна, само че топката облиза десния дирек и излезе в навън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР