Черно море най-вероятно ще бъде в състояние да се справи

...
Черно море най-вероятно ще бъде в състояние да се справи
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Черно море ще се справи с последствията от разрушението на Нова Каховка

Черно море най-вероятно ще бъде в положение да се оправи с следствията от човешката полуда. Това разяснява пред " Фокус "  специалистът по инфекциозни заболявания доцент Атанас Мангъров, отговаряйки на въпрос по отношение на разрушението на " Нова Каховка " и има ли заплаха от замърсяване на Българското Черноморие.

" Това е злополучие, което за жалост е провокирано от човешка интервенция. И когато такова голямо количество вода се изсипе през една територия, която е обитаема, тя отмива надолу всички битови боклуци, които съпровождат човешкия живот. За благополучие в тази част на Украйна няма индустриални предприятия и заплахата от замърсяване с химически субстанции е дребна. Това са битови замърсявания, в случай че мога да направя една прилика същото, което стана в нашата Берковица, единствено че в несъизмеримо по-голям мащаб ", сподели още доцент Мангъров.

Според него замърсяването ще доближи и до Българското Черноморие, само че битовите боклуци ще бъдат унищожени по естествените механизми в Черно море.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР