Черно море изпрати една добра есен, в която завърши в

...
Черно море изпрати една добра есен, в която завърши в
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Приемаме шестото място на Черно море, но знаем, че можем повече

Черно море изпрати една добра есен, в която приключи в топ 6. А както е известно, това е огромната цел на „ моряците ” през това състезание в Първа лига. В извънредно изявление за „ Петел ” старши треньорът Илиан Илиев прави своята равносметка и разкрива какъв Черно море желае да вижда през втория полусезон.

- Г-н Илиев, Черно море зимува на шесто място. Доволен ли сте от класирането и точковия актив?

- Целта беше да сме в шестицата. Трябва да приемем това класиране като факт, само че ние считаме, че с качествата, силите и опциите на нашите играчи можехме и да сме по-нагоре. Липсваше ни обаче постоянството от края полусезона. Преди това през есента редувахме положителни с не толкоз положителни мачове и не бяхме по-постоянни. Така че одобряваме класирането, само че знаем, че можем повече.

 

- В кои мачове тимът игра по този начин, както ви се желае?

- Срещу водещите клубове и в други мачове, само че дано не различавам съответни срещи. Имахме положителни и не толкоз положителни, трябваше ни неизменност през целия полусезон. Момчетата са наясно с нашите условия, а ние, треньорите би трябвало да използваме най-силните им качества, с цел да имаме повече владеене на топката.

 

- Къде имате запаси?

- Във всяка една фаза. Според качествата на футболистите би трябвало да подобрим отборната си игра в отбрана и в завършващата фаза на офанзивата.

 

- Кои футболисти бихте отличили?

- В групов спорт не е редно да го върша, защото първо е неточно по отношение на другите играчи. Със сигурност сме удовлетворени от някои футболисти и не толкоз от други. Но, в случай че някой не е посочил максимума, значи ние, като треньори не сме го подготвили добре, с цел да го направи.

 

- Видяхте ли наклонност в отсъжданията на съдите, откакто бяхте ощетени в няколко мача?

- В началото имаше подобен интервал, само че сега вършим оценка на целия полусезон и първо би трябвало да потърсим грешките в себе си.

 

- Започна ли Жоржиньо да оправдава инвестицията в него?

- Той пристигна като свободен сътрудник и като всеки нов футболист имаше потребност от акомодация и сработване с другите в новата конюнктура. Но ние в България се привикнали да даваме крайни оценки за чужденците, на които не им тръгне играта. Жоржиньо не влизаше в доста мачове, само че мълчеше и сподели темперамент. Към края на есента към този момент стартира да е потребен, само че поради качествата му, чакам през пролетта да вдигне равнището си.

 

- Ще има ли още освободени играчи, какъв брой ще са новите и на кои постове?

- Може да се разделим с още един-двама. Що се отнася да попълненията, търсим един бранител, халф и крило, и се надявам в околните 20 дни да ги притеглим. Желанието ни е да са българи, само че не е изключен и различен вид.

 

-  Защо се разделихте с Благой Макенджиев и Атанас Зехиров?

-  Защото футболисти в зрелост като тях би трябвало да са първа алтернатива. И в случай че при нас не бяха, в този момент ще си потърсят място, където това да стане. Раздялата бе тежка, защото това са опитни реализатори с качества и положително наличие в съблекалнята, а аз като избавям някой, му го споделям очи в очи.

Двамата обаче бяха правилни към тима, а не като един наш младеж, който се оказа неточен при раздялата ни през лятото. Той ни размотаваше 6 месеца с травма, а най-после сподели, че стопира с футбола и ще учи. Но единствено след два дни не помни за ученето и стартира да тренира с различен тим в елита. На него в никакъв случай повече няма да му подам ръка.

 

- Какъв Черно море желаете да виждате през пролетта и сигурни ли сте за топ 6?

- Първо, имаме още тежки мачове по пътя към топ 6. Напролет желая да играем самоуверено вкъщи и като посетители. Като споделям самоуверено, не безрасъдно, а със зрелостта на играчите да направляваме страстите си и играта и да радваме публиката със себераздаване. Искам на терена да вършим постоянно това, което най-добре умеем – да си подаваме и да държим топката. Защото, когато не държахме топката през есента, губехме.

 

Вашето коледно благопожелание?

 

На всички черноморци, фенове на футбола и хора поисквам здраве, благополучие и шанс.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР