Черно море изгуби с 0:2 като гост на Левски в

...
Черно море изгуби с 0:2 като гост на Левски в
Коментари Харесай

Автогол прекърши Черно море срещу Левски в София

Черно море изгуби с 0:2 като посетител на Левски в София в последния си мач от постоянния сеон в efbet Лига. Така „ моряците “ ще схванат дали ще завършат на трето или четвърто място преди плейофите след утрешния дуел сред Ботев и Локомотив (Сф) в Пловдив.

В 7-ата минута Цунами вкара топката с глава във вратата на гостите, само че попадението бе анулирано вярно поради засада. Впоследствие домакините бяха по-активни, само че Филип Кръстев и Илиян Стефанов шутираха край гредите, а вратарят Иван Дюлгеров избави удар с глава на Уелтон.

Постепенно Черно море изравни играта и направи няколко положителни офанзиви. Веднъж пък се наложи Дюлгеров да се отличи с още една добра интервенция, като мазета ориентираната след удар от фаул на Георги Миланов топка в корнер.

В 46-ата минута Черно море пропусна да открие резултата. Евгений Сердюк направи превъзходен пробив и откакто финтира два пъти Сонко Сундберг, нахлу отдясно в пенала, само че ударът му бе блокиран от двама бранители.

В 54-тата минута Сердюк фаулира вратаря на домакините Николай Михайлов и бе изпъден с втори жълт картон. Макар и с 10 души, „ моряците “ продължиха да играят тактически вярно, а в 69-ата минута даже Матиас Курьор вкара топката в мрежата на Левски, само че голът не бе зачетен поради засада.

В 74-тата минута Курьор имаше искания, че Сонко Сундберг е отклонил топката с ръка след центриране на Виктор Попов, само че повторенията демонстрираха, че кълбото отскача от левия крайник на бранителя на “сините “.

В последвалата офанзива шансът обърна тил на Черно море. Георги Миланов изведе по земя Илиян Стефанов, който нахлу отляво в пеналта и опита да върне топката, само че тя отскочи от крайници на капитана Даниел Димов и влетя в мрежата – 1:0 за Левски.

В последната секунди на седемминутното продължение Уелтон подаде към Марин Петков, който с мощен шут под гредата фиксира крайното 2:0 за Левски.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов, Даниел Димов, Пабло Гарсия, Велислав Василев (61 – Родриго Вилела), Матиас Курьор (79 – Закария Беншаа), Стефан Велев (68 – Мартин Дичев), Евгений Сердюк
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР