Черно море е доста по-опасно, отколкото ние знаем и представяме

...
Черно море е доста по-опасно, отколкото ние знаем и представяме
Коментари Харесай

Черно море никога не е било на лодки и платноходки

Черно море е много по-опасно, в сравнение с ние знаем и представяме в общественото пространство. Черно море в никакъв случай не е било море с лодки и платноходки, а е зона на опълчване.

Така с отпратка към думите на някогашния министър председател Бойко Борисов военният специалист и член на Атлантическия съвет полк. Владимир Миленски и ръководителят на Фондация " Български Военновъздушни сили " ген. Спас Спасов разясниха конфликта сред Русия и Съединени американски щати в небето над Черно море пред Нова телевизия. Във вторник съветски изтребители прехванаха и удариха американски разследващ дрон, който падна във водите. Инцидентът е станал в интернационалните води.
 CNN: Пентагонът отдалечено е изтрил шпионския програмен продукт от падналия дрон
CNN: Пентагонът отдалечено е изтрил шпионския програмен продукт от падналия дрон

Съединени американски щати пращат нови разследващи самолети в региона на Черно море

" Черно море постоянно е било място на конфликт и съревнование сред Русия , която желае да го трансформира в свое, и всички останали крайбрежни страни. България е единствената от страните членки на НАТО, която е слабото звено в съпротивата против апетитите на Русия ", съобщи още Миленски. Според военачалник Спас Спасов казусът основава доста положителни условия за спомагателни милитаризиране на България. Ние започваме да произвеждаме боеприпаси и бронирани машини. Това е в следствие точно на тази опасност, която идва от изток. По отношение на действието на съветските водачи, мога да кажа, че е наивно, неразумно, безочливо и нападателно деяние ", съобщи ген. Спасов.

И двамата военни разкритикуваха дейностите на Русия като неприемливи и като " простотия " - това е провокация от страна на Русия, която очевидно търси ескалация.

" Русия мигна първа. Русия е докарана до ръба на издръжливостта на нервите си. Анализите, които вършат руснаците, са че има все по-малка възможност да получат някаква поддръжка извън, с цел да устоят на икономическия и боен напън, който сами си създадоха. Шансовете им да излязат със непокътнат имидж стават все по-малки ", сподели Миленски и изясни, че става въпрос за имиджа на РФ освен в, само че и за престижа на властта във вътрешен.
 Москва: Атака против съветски аероплан в неутрално небе е намерено оповестяване на война
Москва: Атака против съветски аероплан в неутрално небе е намерено оповестяване на война

Русия предизвестява Съединени американски щати да не стартират апокалиптичен спор

Според Спа Спасов провокацията е опит да отдалечат проблемите си от анексията на Крим , а рухването на дрона в интернационалните води ясно демонстрира и къде би трябвало да бъде отнесени въпросите - към Организация на обединените нации.

Спасов допуска, че евентуално ще има конкуренция за изваждане на дрона, което също ще е " проявление на мускули ". Русия не може да има искания за териториалните води. Дори и ние имаме право да отидем да търсим дрона. Международни води, а Русия няма право да пречи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР