Черният цвят придава елегантност и строгост на всеки тоалет. Малката

...
Черният цвят придава елегантност и строгост на всеки тоалет. Малката
Коментари Харесай

Как да предпазим черните дрехи от избелване

Черният цвят придава грациозност и суровост на всеки тоалет. Малката черна рокля е универсално решение за всеки мотив. Черните облекла са лесни за съчетаване, неувяхваща фешън наклонност и вталяват фигурата, заради което имат почетно място в дамския дрешник.
Те устоят на замърсяване за разлика от снежно белите, само че има различен проблем, за който би трябвало да се погрижите, с цел да им се радвате по-дълго – избелването.
 Всички позволяваме тези неточности при пране и съсипваме облеклата си Всички позволяваме тези неточности при пране и съсипваме облеклата си
Всички хора по земята сме безпределно признателни на изобретателя на пералнята. Благодарение на него животът ни е доста по-лесен и напряко...
Как да се грижим за тъмните тъкани, с цел да ги предпазим от избелване?
- За да не изгубят бързо цвета си, предлагаме да изпирате черните облекла ръчно и да се откажете от удобството на машинното пране. Дългото пране на машина е излишно за черните облекла, които са устойчиви на петна и не се нуждаят от него. Преди изпирането потопете дрехата в леген, в който сте разтворили лъжица оцет. Не изплаквайте. Изперете ръчно с прахуляк за черни тъкани. Оцетът фиксира цвета и не разрешава боята да се отмива от тъканта.
- Ако въпреки всичко решите да употребявате пералнята, изберете стратегия, която е къса и при която температурата е допустимо най-ниска – 30-40 градуса. Закупете и специфичен препарат за изпиране на черни тъкани, който ще ги защищити от избелване и ще запази цвета им.
- При избор на перилен препарат се спрете на течните формули, с цел да избегнете неестетични останки и бели следи от прахообразните препарати върху черните облекла.
- Никога не си позволявайте да перете тъмни тъкани с прахуляк, предопределен за бяло пране.
 Грешките, с които домакините унищожават пералните си Грешките, с които домакините унищожават пералните си
Пералнята е най-използваният апарат във всяко домакинство. Но за жалост огромна част от домакините позволяват избрани неточности, които зн...
- Сушене. Най-добрият вид за сушене на черни облекла е в естествени условия, предпазени от директна слънчева светлина, която има избелващо деяние върху тъканите. Обърнете облеклата и не ги простирайте от към лицевата страна. Така ще ги предпазите двойно от избелване.
Как да възстановим цвета на черните облекла?
Любимата ви черна риза е избеляла, само че не желаете да се разделяте с нея? Изпробвайте тези трикове, с цел да освежите и възстановите цвета.
- Сутрешното ви кафе може да възвърне освен вашето въодушевление и сила, само че и силата на цвета на тъмните облекла. Лесен метод да освежите тъмните тъкани е като ги накиснете във вода, в която сте разтворили мляно кафе. Оставете ги да постоят половин час и ги изперете ръчно.
-  Възползвайте се от услугите на химическото почистване, където могат да боядисат черните ви облекла, възстановявайки първичния им тип. Така ще удължите живота на обичаната си дреха. Избирайте деликатно изпълнителя на услугата. Важно е да работи с качествени бои, които не падат при пране, не оцветяват кожата ви при носене и са безвредни за организма.
 Не допускай тези неточности при пране, с цел да не си купуваш нова пералня Не допускай тези неточности при пране, с цел да не си купуваш нова пералня
Пералнята е един от най-хубавите помощници за всяко домакинство, изключително в случай че част от него е някой хлапак, който би трябвало да преобличате...
Когато закупуване тъмни облекла, обърнете внимание на производителя и качеството на тъканта. Евтините тъкани и облеклата с прекомерно ниски цени бързо ще избелеят и ще изгубят комерсиалния си тип. Залагайте на качествени артикули и се грижете уместно за тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР