Черният шоколад е не просто десерт, а една от супер

...
Черният шоколад е не просто десерт, а една от супер
Коментари Харесай

Защо черният шоколад е супер храна

Черният шоколад е не просто десерт, а една от " супер храните ", които са част от листата с артикули за здравословен живот. Ето за какво.

Хранителни субстанции

Като изключим малко трапчивия усет, черният шоколад е цялостен с хранителни субстанции като желязо, магнезии, мед, манган, фосфор, цинк и селен. Съдържа и огромно количество фибри, които са от огромна значимост за вярната работа на стомаха.

Натурален антиоксидант

Чистото какао е измежду храните с най-високо наличие на антиоксиданти. Стига шоколадът, който ядете, да е с повече от 70% наличие на какао, може умерено да разчитате, че вествествата в него ще са задоволителни, с цел да държат свободните радикали в тялото под надзор.

Ползи за сърдечно-съдова система

Тук черният шоколад е измежду най-полезните храни. Флаванолът в какаото потвърдено подкрепя заздравяването и имунитета на кръвоносните съдове и спомага за събаряне на кръвното. Освен това подтиква потока на кръвта в тялото и оказва помощ за по-добро кръвообращение в органите.

Подобрява работата на мозъка

Отново флаванолът оказва помощ повече кръв да стига до мозъка ви, което значи повече О2 и хранителни субстанции за сивото ни вещество. В същото време черният шоколад съдържа и здравословни равнища на кофеин и теобромин, които пък оказват помощ с концентрацията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР