Черният шоколад е много полезен за здравето ни. Дори ежедневен

...
Черният шоколад е много полезен за здравето ни. Дори ежедневен
Коментари Харесай

Защо черният шоколад е най-добрият избор, който можете да направите?

Черният шоколад е доста потребен за здравето ни. Дори всекидневен банкет спомага за вярното действие на тялото ни. Разбира се, има граница, която не би трябвало да прескачаме, тъй като ще натрупаме непотребни мазнини и калории. Черният шоколад има доста изгоди, ето някои от тях:
Флаваноли
Черният школад съдържа съединения известни под името флаваноли. Това е прахуляк от какаови зърна. Спомага за намаление на кръвното налягане, холестерола и понижава риска от диабет. Най-много флаваноли се съдържат в него, в млечния са доста по-малко, а в белия въобще няма. Тези съединения придават горчивия му усет. Когато се чудите сред млечен и черен шоколад, без съмнение изберете черния. Той съдържа по-малко захар, по-здравословен е и съдържа доста потребни субстанции.
Диета с черен шоколад
Той ни държи сити дълго време, което е огромен плюс, изключително в случай че желаеме да отслабнем. С по-ниско наличие на въглехидрати е, което прави отслабването 10% по-бързо. Той се усвоява по-лесно и спомага за по-бързото преобразяване на мазнините в сила. Изберете шоколад с най-малко 70% какао.

Кожата ни
Флаванолите, които доминират в съставките му, са доста потребни антиоксиданти, които зашитават кожата ни от нездравословните ултравиолетови лъчи.
Подобрява настроението
Колкото и необичайно да ви звучи, черният шоколад потвърдено е потребен и за психическото ни положение. Ако се чувствате зле, в дупка или в меланхолия е целесъобразно постоянно да имате малко черен шоколад в себе си. Доказано е че той редуцира признаците на меланхолия.
Укрепва сърцето
Намалява риска от сърдечните болести, когато го консумирате постоянно. Също по този начин спомага за редуцирането на „ неприятния “ холестерол в кръвта и възстановява кръвното налягане.

Подобрява зрението
Според учени доближава до кръвта в мозъка и подкрепя кръвоснабдяването на ретината. Чрез постоянна консумация на черен шоколад можете да подобрите зрението си.
Повишава интелигентността
Повишава притока на кръв в мозъка, което ни прави по-внимателни и съсредоточени. Доста потребен е за възрастните хора, които след няколкомесечен постоянен банкет трайно усъвършенстват говорните си качества, вниманието и функционалната памет.
Приема на черен шоколад в умерени количества е доста потребен за всички органи, само че най-много за мозъка и сърцето. Той може да усъвършенства доста вашето здравословно положение. Но не бъркайте черния и млечния шоколад, всички изброени нагоре се отнасят единствено за черния, който има богато наличие на флавоноиди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР