Черният пипер е подправката, която стои редом със солта на

...
Черният пипер е подправката, която стои редом със солта на
Коментари Харесай

Черният пипер като лекарство

Черният пипер е подправката, която стои паралелно със солта на масите в доста заведения. Вероятно не се сещаме да я използваме постоянно в ястията, които консумираме, а би трябвало, изключително през зимата.

Със сигурност ще ни е мъчно да възприемем черния пипер като освен това от фалшификация , само че той има доста повече изгоди, от които е грехота да не се възползваме.

За грипния сезон

Черният пипер е на огромна респект в аюрведа. Той се слави като мощен имуностимулант и зложелател на настинките и гриповете . Подправката въздейства позитивно на възпаленията на гърлото и ушите, както и на хремата и кашлицата. Успокоява и обострен синузит. Добавя се към разнообразни тоници за усилване на защитните сили на организма, като най-често се смесва с мед.

 Снимка 395909

Срещу рак

Черният пипер е страховит източник на витамини (С, К, Е), минерали (желязо, калций, магнезий, фосфор, йод и други) и фибри . Освен това, съдържа и антиоксиданти, които ни защищават от въздействието на свободните радикали, както и от развиването на ракови болести.

А веществото пиперин , което в тази фалшификация е във висока централизация, се предлага за профилактика на разнообразни типове рак. То също по този начин потвърдено подкрепя когнитивните функционалности на мозъка.

Храносмилане

Черният пипер, както и други пикантни храни, въздейства позитивно на работата на стомаха. В този случай резултатът се показва в повишение на производството на избрани стомашни киселини , които подкрепят разграждането на храната. Тази се предотвратява образуването на газове, подуването на корема, киселини и други неприятни резултати.

Отслабване

Ще е малко пресилено да кажем, че с черен пипер можем да отслабнем. Но е научно потвърдено, че той подкрепя разграждането на мастните кафези , което води до естествено и ефикасно намаляване. Неслучайно има аюрведа чай за размразяване на килограми, който е точно с черен пипер.

 Снимка 395910

За сърцето

Лютивата фалшификация се грижи и за здравето на сърдечно-съдовата система, като почиства стените на кръвоносните съдове на насъбрания по тях холестерол . По този метод редуцира и риска от инсулти и инфаркти, написа Organic Facts.

 Домашният ябълков оцет и изгодите за здравето
Домашният ябълков оцет - напитка за здраве

Ползите са доста

Добавена стойност

Черният пипер неслучайно се употребява най-вече като фалшификация към ястия. Причината е, че способства усвояването на потребните съставки от храните , които консумираме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР