Черният пипер е най-разпространената и използвана подправка в света. Предимствата

...
Черният пипер е най-разпространената и използвана подправка в света. Предимствата
Коментари Харесай

Черният пипер помага при настинка и подобрява храносмилането

Черният пипер е най-разпространената и употребена фалшификация в света. Предимствата на черния пипер са многочислени. Какви са те, ще опишем в тази публикация.

Солта и черният пипер са нормални подправки, които се употребяват при приготвянето на доста ястия. Днес, доста се приказва за нуждата от понижаване на приема на сол, тъй че е елементарно да се допусна, че това може да се отнася и за пипера.

Полезните свойства на черния пипер се дължат на съдържащия се в него пиперин. От момента, в който пиперът попадне в устата, пиперинът оказва помощ за храносмилането, защищава от болести като рак и деменция и като цяло усъвършенства благосъстоянието ни.

Но това не е всичко! Прочетете по-нататък и ще научите по какъв начин да употребявате черния пипер, с цел да извлечете най-голяма изгода от него.

1.Черният пипер подпбрява храносмилането
Пиперинът ускорява слюноотделянето, което е доста потребно за венците и зъбите. Попадайки по-нататък в стомаха, той способства за по-интензивното произвеждане на стомашен сок, което усъвършенства храносмилането. Достигайки панкреаса, пиперинът подтиква производството на ензими, като по този метод пиперинът подкрепя храносмилането на храната.

2.Ползите от пипера за профилактика на рака
Пиперинът в черния пипер понижава риска от рак. За да подсилите този позитивен резултат върху организма, би трябвало да го комбинирате с куркума, фалшификация, която има същите свойства. Активната съставна част в куркумата – куркумин, се усвоява по-добре от организма в композиция с пиперина.

Но черният пипер не съдържа единствено пиперин. Съдържа и витамини А и С, каротиноиди и флавоноиди. Всички те са мощни антиоксиданти, които обезвреждат канцерогенните свободни радикали, преди да могат да навредят на клетките.

3.Черен пипер при настинки и кашлица
Пиперинът има антибактериални свойства и в действителност може да облекчи положението ви при настинка. За задачата смесете чаена лъжичка мед с щипка прясно надробен черен пипер. Използвайте тази примес преди хранене. Друг метод: прибавете мед и черен пипер в гореща вода, ще получите успокоителен чай.

Кипнете черен пипер във вода. Направете си отвара. Това ще помогне доста да ускорите процеса на възобновяване след инфектиране на горните дихателни пътища, в това число при бронхит.

4.Като болкоуспокояващо
Има доста болкоуспокояващи, само че всички те имат странични резултати. Установено е обаче, че е допустимо да се усили успеваемостта на болкоуспокояващите, като в същото време се понижи дозата им.

Ще постигнете това с пиперина. По-малка доза медикаменти, а получаваме по-добър резултат. Затова комбинирайте обезболяващите средства с храни, съдържащи черен пипер.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР