Черният пипер е чудесна подправка, но можете да го използвате

...
Черният пипер е чудесна подправка, но можете да го използвате
Коментари Харесай

Подправка, която всеки има вкъщи, е ЛЕК за много болести

Черният пипер е чудесна фалшификация, само че можете да го употребявате и за доста други неща.

Ето някои от тях:

Поддържа облеклата ярки

Имате ли ярки тениски, които са много избледнели и наподобяват похабени след доста пране? Следващия път, когато ги перете, сложете една чаена лъжичка черен пипер в пералнята. Той ще резервира цвета на облеклата ослепителен, а също по този начин ще предотврати избледняването му, оповестява Н1.

Облекчава кашлицата

Ако имате кашлица, сложете една чаена лъжичка мед в чаша чай с черен пипер и я изпийте. Тази напитка се употребява за лекуване в обичайна китайска медицина. Пиперът подтиква циркулацията и притока на слуз, а медът е естествено лекарство за кашлица и работи като лек антибиотик.

Как да си създадем чай от черен пипер? Поставете една чаена лъжичка прясно надробен черен пипер и две чаени лъжички мед в чаша. Напълнете с вряла вода и варете 15 минути. След това го прецедете и изпийте.

Помага да се откажете от пушенето

Проучване от 2013 година открива, че когато пушачите вдишват миризмата на масло от черен пипер, тяхното предпочитание за цигари и пушене понижава.

Помага при запушен нос

Пиперът съдържа химикали, които нервират мембраните на носа, създавайки тънка слуз, тъй че синусите ви могат да бъдат почистени. Добавете към пет капки масло от черен пипер и малко масло от евкалипт във вряща вода. След това вдишайте парата, с цел да изчистите синусите и носа си.

Помага при мускулни болки

Отпуснете напрегнатите мускули, като ги масажирате с масло от черен пипер. Черният пипер се смята за " затоплящо масло ", тъй като усилва циркулацията и топлината в зоната, където се ползва.

Подобрява храносмилането

Ястие, богато на пипер, е положително за храносмилането.

Черният пипер усъвършенства храносмилането, като подтиква отделянето на солна киселина - стомашна киселина, която оказва помощ за разграждането на храната.
 Няма да повярвате какво ще се случи с вас, в случай че намалите малко калориите Няма да повярвате какво ще се случи с вас, в случай че намалите малко калориите
За възстановяване на психическото и физическото здраве, с изключение на физическа интензивност, е належащо и уравновесено хранене, т.е. храни, чиито с...

Той е добър за кожата

Черният пипер има антибактериални и антиоксидантни свойства, които спомагат за почистването на кожата. Пиперът също по този начин естествено усъвършенства кръвообращението, като отваря порите и разрешава по-дълбоко разчистване.

Структурата на пипера също работи добре като ексфолиант.

Лекува порязвания

Черният пипер лекува леки порязвания и стопира кървенето. Той има антибактериални свойства и коагулира кръвта. Разбира се, в случай че става въпрос за съществено порязване или щедро кървене, би трябвало да потърсите здравна помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР