„Черният петък“ се превърна в масова психоза в България, смята

...
„Черният петък“ се превърна в масова психоза в България, смята
Коментари Харесай

Психиатър: Черният петък се превърна в масова психоза за българите

„ Черният петък “ се трансформира в всеобща неуравновесеност в България , счита психиатърът доктор Веселин Герев. По думите му в множеството случаи декларираните търговски отстъпки са на практика нараствания.

„ Тук маркетинговият трик се крие в това, че се залага една доста висока цена, на която се слага отстъпка. Дори има и действителни отстъпки, само че въпросът е, че би трябвало да се вземе импулсивно решение. В множеството случаи извършването на покупки се оказва един тип опиат. Установено е, че когато човек си купува нещо, той на практика се освобождава от насъбраното напрежение, от ежедневни проблеми и стрес. Общо взето, в края на годината в хората е насъбрано доста напрежение и този феномен, наименуван „ Черен петък “ употребява точно този миг – купувайки си нещо преференциално, човек може по принцип да си достави някакъв тип наслаждение. Тук моментът е, че тъй като навалицата е огромна, всеобщата неуравновесеност за пазаруване е голяма и би трябвало решението да се вземе в доста къс интервал от време. Когато човек взима импулсивно решение да купи нещо, в множеството случаи се оказва, че това не му е било нужно “, разяснява доктор Герев, представен от " Фокус ".

Той уточни, че тези, които през днешния ден са си купили нещо, което са желали отдавна и са чакали да дойдат пониженията, са го създали рационално.

„ В множеството случаи, обаче, през днешния ден се пазари прочувствено и импулсивно, поради обстоятелството, че нещо ще се купи на ниска цена. Това стана модел на държание на консуматорското общество. Тоест, в случай че ти не купуваш, значи въобще не си в крайник с времето. Дори през днешния ден най-големият абсурд е, че от сутринта електронните медии бълват реклама на бързи заем за „ Черния петък “. Жалко за това, че множеството хора се подвеждат прочувствено и тотално унищожават бюджетите си, закупувайки доста ненужни движимости “, уточни доктор Веселин Герев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР