Черният петък наближава. Потребителите вече са се подготвили да купуват

...
Черният петък наближава. Потребителите вече са се подготвили да купуват
Коментари Харесай

В Черния петък измамите дебнат отвсякъде. Ето за какво да внимаваме

Черният петък наближава. Потребителите към този момент са се подготвили да купуват преференциално, а търговците – да продават от ден на ден.

Но не всички търговци са доброжелателни.

Съвети по какъв начин да се предпазим от измами в утринния блок на Bulgaria ON AIR дадоха Игнат Арсенов от Европейския потребителски център и притежателят на организация за обществен маркетинг Юлиан Ненчев.

Най – значимото е, сподели Игнат Арсенов, потребителите да са изключително бдителни какво купуват и какъв е търговецът.

"Нормално е, когато транзакциите се усилват, да се усилят проблемите и измамите с тях. Потребителите би трябвало да са деликатни, да са сигурни, че всичко е обикновено. Ако имат и минимум подозрение, би трябвало да се подсигурят по някакъв метод ", изясни Арсенов.

Според него българинът от ден на ден стартира да употребява карта за своите заплащания, само че това не постоянно подсигурява сигурността на парите.

По думите на притежателя на организация за обществен маркетинг Юлиан Ненчев търговците непрекъснато търсят дребни малки врати, през които да могат законно да излъчат потребителите.

"Особено рискова е онлайн търговията. Трябва да се сортира и методът за заплащане. Ако плащате с карта, внимавайте къде въвеждате данните си. Има много огледални уеб сайтове - влизаш в един уебсайт, а в действителност се отваря различен - огледален и подправен ", разяснява Ненчев.

Все отново той счита, че постоянно един консуматор може да разпознае неточния търговец по един или различен метод - занемарен уебсайт, липса на контакти и други.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР