Черният петък е период, в който хората пазаруват ирационално, каза

...
Черният петък е период, в който хората пазаруват ирационално, каза
Коментари Харесай

Психологията на Черния петък е базирана на психологията на недостига

" Черният петък " е интервал, в който хората пазарят ирационално, сподели пред Радио София Етиен Янев – експерт по цифров маркетинг. По думите му, виждайки толкоз доста отстъпки, потребителите стартират да купуват.

" Другото доста значимо нещо е, че онлайн магазините би трябвало да преценяват своите предложения, защото всички консуматори в този момент се оглеждат за неустоими предложения. Играта не е единствено да се пусне някаква отстъпка, а да се направи оферта, която в действителност би заинтригувала потребителя. Той е супер пренаситен, непрекъснато има разнообразни отстъпки ", изясни Янев.

Той добави, че множеството предложения са добре профилирани, тъй че да доближат до точния консуматор.

" Това вършат маркетолозите и това би трябвало да са създали преди " Черния петък ", а точно да са профилирали потребителите. Другото предизвикателство пред маркетолозите и онлайн магазините е да не се впуснат прекалено много в тази нервност " Черен петък ", защото потребителят, който пазари на " Черен петък " е малко по-различен. Той не е оня предан консуматор, който пазари в магазина, който може би и на " Черен петък " ще се появи. Това е подобен вид консуматор, който чака нещо преференциално ", сподели Етиен Янев.

Според него логиката на психиката на " Черен петък " е основана на логиката на психиката на дефицита, че в случай че не вземеш в този момент, няма по кое време.

" Ако не вземеш до 24 часа, повече няма да имаш късмет. Потребителите би трябвало да внимават, тъй като в случай че нещо е налично в идващите 24 часа, не значи, че на нас ни би трябвало, с цел да не приключим " Черния петък " със стая, която е препълнена с ненужни неща и празен портфейл ", изясни Етиен Янев.

Той посъветва потребителите да внимават с така наречен " фишинг ". Това са предложения, които идват по имейл и наподобяват извънредно реалистични, само че водят към уеб страници, които са основани от недоброжелатели и хора, които събират персоналните ни данни.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР