Черният петък е най-важният ден за пазаруване в САЩ. От

...
Черният петък е най-важният ден за пазаруване в САЩ. От
Коментари Харесай

Стачки и протести в деня на голямото пазаруване по света

Черният петък е най-важният ден за извършване на покупки в Съединени американски щати. От няколко години той се популяризира и в Европа. Тази година обаче черният петък е белязан и от стачки.

Американците обичайно употребяват почивния ден след Деня на благодарността, с цел да се снабдят с коледни дарове за родственици и другари, написа австрийското електронно издание futurezone, представено от Българска телеграфна агенция.

В европейските страни, също като оттатък океана, най-много онлайн магазините се надпреварват с оферти за понижения.

Истерията към този момент завладя обособени елементи на света, откакто някои магазини отвориха порти още в четвъртък вечер. Част от търговците стартираха по-рано тази година с вяра да усилят продажбите си.

Всяка година Черният петък се потвърждава като сполучлив ден освен за търговците, само че и за ловците на предложения, показва в. " Билд ". Това е интервалът от годината, когато могат да се намерят най-вече артикули на преференциални цени. Магазините регистрират най-големия си дневен оборот за годината, а голям брой купувачи целеустремено икономисват, с цел да разполагат с допустимо най-вече средства за харчене.

Обичайно събитие са и дългите опашки, като някои от чакащите прекарват цялата нощ пред магазините в желанието да са измежду първите, които ще се възползват от пониженията.

Национална агенция за приходите и КЗП ще следи за промоциите

В България традицията е доста по-младаи е най-силно застъпена при онлайн магазините. Един от най-големите онлайн търговци у нас и тази година беше подложен на критика от консуматори поради подозрения, че изкуствено завишава цените на стоките в дните преди „ черния петък”, с цел да може по-късно пониженията до естествени стойности да наподобяват като огромна отстъпка.

Може да се каже, че към този момент се научаваме да разпознаваме нелоялните търговски практики по време на така наречен черен петък, разяснява Богомил Николов от асоциация „ Активни консуматори “. Той уточни, че маркетингът се цели в това, което харесваме – понижените проценти, а не в безспорната стойност. За да не се заблудим е нужно да се прави съпоставяне на цените на съответния артикул, а не да се работи импулсивно предвид на показания огромен % понижение, поучава Николов.

Националната организация по приходите и Комисията за отбрана на потребителите ще следи да няма измами с промоциите на стоките в магазините.

Проучване демонстрира, че по-голямата част от решилите да пазарят в черния петък българи ще отделят до 200 лева Всеки десети е заделил над 2000 лева за извършване на покупки през днешния ден, демонстрират още данните.

Стачки и митинги в Италия и Германия

Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) е изправен пред тежък черен петък в Италия и Германия, където личният състав на дистрибуторски центрове на компанията ще стачкува, заяви Ройтерс.

В Италия ще бъде обиден главният дистрибуторски център, чиито чиновници ще упорстват за по-добри заплати и условия на труд в основен за продажбите ден.

По информация на водещите италиански синдикати над 500 служащи от обекта в Кастел Сан Джовани, в северната провинция Пиаченца, няма да извършват отговорностите си от 6 часа сутринта в петък до 6 часа сутринта в събота.

В изказване профсъюзите подлагат на критика американската мултинационална компания за това, че отхвърля да договаря за по-високи заплати и бонуси макар " големия напредък " на Амазон на италианския пазар, на който работи от седем години.
" Има пари за преразпределяне ", настояват синдикатите.

В Германия синдикатът „ Верди “ (Verdi) заяви, че чиновниците от шест дистрибуторски центрове също ще стачкуват като част от остарял спор за възнагражденията и изискванията.

" Най-големият онлайн търговец на дребно в света желае да реализира рекордни продажби на този ден, само че чиновниците би трябвало да се показват рекордно освен в този ден, с цел да може всичко да въври, както Амазон желае ", разяснява Щефани Нутценбергер, член на борда на „ Верди “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР