Черният петък е ден за изгодни сделки, индикатор за състоянието

...
Черният петък е ден за изгодни сделки, индикатор за състоянието
Коментари Харесай

Зелен вместо Черен петък в Белгия

Черният петък е ден за преференциални покупко-продажби, знак за положението на стопанската система, само че за мнозина е и причина за нездравословния трендове като свръхпотребление и хишническо отношение към естествените запаси. Алтернативният мироглед споделя белгийска фешън верига, която затвори всичките си магазини в разгара на комерсиалната тресчица. Вместо понижения на клиентите се предлага безвъзмездна корекция и ободряване на износените им облекла.

" Зелен " вместо " Черен петък " разгласи през днешния ден белгийска фешън марка и затвори всичките си 13 търговски обекти в страната. Не работи и онлайн магазина. Вместо това 100 чиновници на веригата, отпред с основния изпълнителен шеф, се събраха в централата в Гент, с цел да поправят гратис към 600 дрехи, предадени от консуматори. Компанията отхвърля философията " купувайте колкото може повече, допустимо най-евтино ".

Патрик Дестрюмо - шеф: " Това не дава отговор на устойчивата философия, която споделяме и вместо Черен петък, участваме в Зелен петък. Удължаваме живота на всички облекла, които са ни предадени ".

В самодейността взе участие и друга фешън верига, която затвори за ден всички свои магазини в Белгия, Нидерландия и Германия. Служителите работиха непринудено за разчистване и облагородяване на резервати и паркове в своите страни. Специалисти по кръгова стопанска система означават, че е време хората да премислят потребителското си държание.

Тихо ван Хауверт - специалист по кръгова стопанска система: " Вярваме, че кръговата стопанска система би трябвало да стане норма. Това включва по-дълготрайни артикули, артикули, които подлежат на корекция и преработване ".

Някои консуматори просто не имат вяра в Черния петък.

Барт Вандерелскен - пенсионер: " Ние сме от Нидерландия. Случвало ми се там под етикетите за Черния петък да откривам по-ниски цени. Така че, не им имам вяра ".

Затворените магазини в Гент изненадаха някои клиенти точно на пазарната тресчица за Черния петък, само че мнозина поддържат самодейността и са подготвени да се върнат още веднъж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР