Черният дроб от сутрин до вечер се занимава с детокс.

...
Черният дроб от сутрин до вечер се занимава с детокс.
Коментари Харесай

Как да влезем във форма за лятото: Съветите на диетолозите


„ Черният дроб от заран до вечер се занимава с детокс. Ако има такива мероприятия, те би трябвало да са ориентирани към облекчение на работата на черния дроб. Сауната и парната баня не са целесъобразни, тъй като посредством изпотяване кожата изхвърля отпадъчни артикули “, разяснява в " Тази неделя " Ипократис Пападимитракос, диетолог.

Ипократис Пападимитракос, диетолог
Снимка: bTV


. Храненето изисква дисциплинираност и информация – коя е главната, да не се прекалява с деликатеси. Ще хапвам парче шоколад, само че няма да се нахапвам с него. Храненето е наслаждение, което би трябвало да се изпитва “, уточни той.

Как да влезем във форма за лятото: Съветите на диетолозите
Снимка: bTV


„ Детокс режимите са маркетингов трик, посредством който хората се пробват да разпространяват способи за изчистване. Нека да кажем, че един по-облекчен режим за хранене би съдействал за ликвидиране на тялото и пробуждане на имунитета, само че не трябва да се спекулира с тази дума “, добави доктор Райна Стоянова, ендокринолог и диетолог.

Д-р Райна Стоянова, ендокринолог и диетолог
Снимка: bTV


„ През пролетта идва времето на пролетните хормони. Всичко разцъфва за живот. Тогава се усилва слънцестоенето. Слънцето ни предизвика да секретираме хормони на щастието, а хормонът на съня – мелатонинът понижава своят секреция “, сподели още Стоянова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР