Черният чай всъщност не е черен. В Китай той се

...
Черният чай всъщност не е черен. В Китай той се
Коментари Харесай

6 невероятни ползи от черния чай

Черният чай в действителност не е черен. В Китай той се назовава "червен чай " заради цвета си. И ежедневното му пиянство може да има доста изгоди за здравето. Някои хора даже го употребяват като опция на кафето заради съпоставимото му наличие на кофеин. Но може да има и някои опасности, в случай че прекалявате с него. Ето 6 резултата от пиенето на черен чай всеки ден: 1. Може да понижи кръвното ви налягане
Смята се, че 26% от популацията на света има високо кръвно налягане и това може да докара до някои съществени проблеми. Въпреки че резултатът може да е дребен, изследванията демонстрират, че постоянното пиянство на черен чай може да помогне да се понижи това.
2. Може да намали холестерола ви
Един на всеки трима възрастни има висок холестерол. Мъжете нормално са изложени на по-висок риск от дамите. Изследователи са разкрили, че постоянното пиянство на черен чай може доста да намали равнищата на неприятния холестерол.
3. Може да предотврати появяването на кариеси
Чаят има няколко изгоди за цялостното здраве на устната празнина. По-специално черният чай съдържа съединения, които убиват бактериите, виновни за причиняването на кариеси.

4. Може да помогне за предотвратяването на диабет
Около 422 милиона души страдат от диабет. Тип 2 съставлява към 90-95% от всички диагностицирани случаи, само че е открито, че потреблението на черен чай може да понижи количеството захар в кръвта и затова да понижи възможностите за развиване на това заболяване.

5. Може да ви аргументи главоболие
Пиенето на огромни количества черен чай всеки ден може да докара до странични резултати. Някои от тях са главоболие, мигрена и раздразнителност. Всичко това се дължи на високото наличие на кофеин.
6. Може също по този начин да аргументи безпокойствие и бодърствуване
Въпреки че може да ви даде подтик на сила, несъразмерното изразходване на кофеин от черен чай може да способства за повишение на равнищата на тревога и стрес. Това може също да наруши цикъла на съня ви и да ви аргументи бодърствуване.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР