Черните точки са пъпки, които се издигат на повърхността на

...
Черните точки са пъпки, които се издигат на повърхността на
Коментари Харесай

Как най-лесно да премахнеш черните точки от лицето си?

Черните точки са пъпки, които се издигат на повърхността на кожата. Когато порите се запушат и затворят, това е известно като бяла точка. Но когато горната част остане отворена, се образува черна точка.

Много хора считат, че черните точки са тъмни, тъй като това е цветът на мръсотията в порите. Истината е че точките са черни или мрачно сиви, защото маслото и мъртвата кожа която запушва порите, „ се окислява “ (почернява), когато влязат в контакт с въздуха.

Ако това са черни точки, може би се чудите по какъв начин да се отървете от тях.  В тази публикация ще ви дадем осем благоприятни условия, които можете да опитате. 

1. Измивайте лицето си два пъти дневно

Сигурни сме, че това не е първият път когато чувате, че постоянното измиване на лицето може да помогне при акне. Добра концепция е да измиете лицето си даже заран, с цел да премахнете мръсотията или бактериите, които може да са попаднали върху вас за една нощ. Също по този начин е значимо постоянно да миете калъфките си.

2.  Глинени маски

Глината е мека съставна част, чиято успеваемост датира от антични времена. Глината оказва помощ да се отстрани непотребното масло от кожата ви и може да помогне за разхлабване или даже унищожаване на мръсотията от запушени пори. Глинените маски за лице работят по-нежно от лентите на порите, които могат да откъснат пласт от кожата. 

3. Маски с въглен 

Въглените се появяват във всички типове артикули. Въгленът е превъзходен детоксикатор. Той работи надълбоко в порите, с цел да помогне за изтеглянето на нечистотия и други примеси. Налични са доста прелестни маски с въглен. Или можете да си купите таблетки за смучене с деен въглен от аптека или да си извършите своя лична маска „ направи си самичък “ от примес от бентонитова глина, масло от чаено дърво, мед или просто вода.

4. Нанесете гел от салицилова киселина 

Салициловите киселини могат да оказват помощ за разтварянето на кератина, който запушва порите и предизвиква черни точки. Освен това е ефикасен ексфолиатор, само че може да се употребява единствено върху области на тялото, които имат бели или черни точки. Използването му по цялото тяло може да докара до отравяне със салицилат.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР