Черните точки са един от най-популярните кожни проблеми, с които

...
Черните точки са един от най-популярните кожни проблеми, с които
Коментари Харесай

Преборете черните точки с тези натурални средства

Черните точки са един от най-популярните кожни проблеми, с които се сблъскват най-вече хора със смесена и мазна кожа. Предлагаме ви домашни средства против черни точки.

Редовен пилинг
Как да предпазим кожата си от дразненето на маските
Коронавируса внесе много промени в всекидневието ни. За доста от тях слушаме непрестанно, само че има и такива, за които се приказва доста по-м...
Прочети повече
Редовното ексфолиране на кожата е в основата на битката с черните точки. Поне един път седмично би трябвало да вършиме домакински машинален пилинг, чиито частици ще разтриват епидермиса (нанасяйте го единствено в " Т " зоната, т.е. на носа, челото и бузите, с цел да не дразните бузите). Можете да редувате ензимни пилинги за цялото лице, които са по-меки, само че малко по-малко ефикасни, когато става въпрос за битка с черните точки. Пилингът в допълнение усъвършенства кръвообращението, изравнява тена на кожата и усърдно почиства кожата от всички нездравословни замърсявания.

Използването на вярната козметика за грижа за лицето е половината от борбата – ключът в битката с черните точки е да се предотврати образуването им. Не забравяйте да избягвате алкохола във вашите артикули и козметика като цяло, които изсушават кожата, тъй като тогава вероятността от задръстване на порите е доста огромна. Съставки, които са комедогенни, са да вземем за пример кокосово масло, какаово масло, масло от пшеничен зародиш, водорасли или масло от авокадо - избягвайте ги в козметиката си.

Ако към момента не го практикувате, включете тоник в всекидневието си – за предпочитане с млечна киселина или салицилова киселина. Тези съставки нежно ексфолират епидермиса и разрешават надълбоко разчистване, с помощта на отпушването на порите (благодарение на това улеснява излизането на себум и замърсявания от тях). Те са отлични за профилактика, защото са антибактериални и предотвратяват образуването на черни точки.

Мненията за четките за разчистване на лицето са разнообразни, само че в случай че имате проблем с черните точки, те могат да оказват помощ в битката с тях и да ги предотвратят. Поради обстоятелството, че ексфолират епидермиса, те отпушват порите, почиствайки надълбоко замърсяванията по лицето. Освен това усъвършенстват циркулацията, с помощта на което приготвят кожата за идващите стадии на грижа и я карат да всмуква и всмуква по-добре козметиката. Не го използвайте всеки ден, за предпочитане към 3 пъти седмично - с помощта на това няма да нарушите защитната преграда на кожата и ще подобрите положението на кожата си. Не забравяйте да го дезинфекцирате и почистите усърдно след приложимост - мръсна четка може да аргументи недостатъци на лицето ви.
Тези 5 неща, свързани с кожата, не можете да контролирате
Като хора, ние постоянно придаваме огромно значение на неща, които не са под наш надзор. Следователно е извънредно значимо да го осъзнаете...
Прочети повече
Известно е, че въгленът има мощно антибактериално деяние, т.е. предотвратява образуването на инфектиране. Много бързо ще приготвите маска въз основата на деен въглен. Достатъчно е да смачкате половин таблетка деен въглен и да я смесите с 1 супена лъжица желатин и 2 супени лъжици вода. Разтворете съставките на водна баня, по-късно оставете пастата настрани и изчакайте няколко минути, до момента в който се сгъсти. Нанесете готовата маска върху лицето си, до момента в който се втвърди, след което деликатно я отстранете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР