Черната статистика за катастрофите в страната сочи, че за последната

...
Черната статистика за катастрофите в страната сочи, че за последната
Коментари Харесай

Червен бус спретна опасно нарушение! Шофьор: Застраши животи ВИДЕО+СНИМКИ

Черната статистика за злополуките в страната сочи, че за последната година са починали 525 души.

Данните бяха публикувани от органите на Министерство на вътрешните работи, само че очевидно не стряскат водачите, решили, че са способни сами да дефинират разпоредбите за придвижване на пътя. Подобна е идната преживелица, която приключва без последици - заради съществуването на благополучен късмет.

Шофьор с бус изпреварва на непрекъсната линия, забраняваща тази маневра, някъде във Великотърновско. Ситуацията е снимана на видео от различен участник в придвижването. Колоната от товарен автомобил и коли бива изпреварена на прав сектор.

" После за какво ставали злополуките, като има такива. Ако индивидът е в групата да се замисли, стигнахме на едно в Павликени. Само с разликата, че заплаши доста човешки живота с това негово деяние ", написа Красимир Д.

 Мъжът споделя за обстановката в мрежата, където случката провокира разнопосочни реакции. Оказва се, че макар осъщественото нарушаване, което е в прорез с разпоредбите на Закона за придвижване по пътищата, доста жители оправдават решението на водача на буса.

" Нищо рисково нямаше ", твърди Георги С. " Ако се движите като на заравяне и насреща няма коли, не виждам нищо неприятно да изпревари индивидът ", прибавя Златин Й.

" Колко от тия коли, дето изпреварват, видяхте аварирали? Мамините дечица, тъкмо взели книжки, най-много ги вършат ", счита Никола Б.

На противоположна позиция са доста други водачи, които виждат сериозна заплаха в държанието на лидера. Някои приканват и клипа да бъде възложен на Министерство на вътрешните работи.

" Гледам, че младежи не виждат проблем, а карат скъпи и мощни коли. Дано не се постанова и някой различен да страда ", написа Даниела К.

" Ако мястото не е рисково, за какво линията е непрекъсната? Щом контролните органи са решили, че там изпреварването е рисково сме длъжни всички да се съобразяваме с това. Иначе ще продължаваме всеки ден да погребваме двадесетгодишни деца ", прибавя Светослав С.

Подобни рискови изпреварваняия надалеч не са казус. Само преди няколко седмици Ви разказахме за младия мъж, който спретна инфарктна маневра на пътя Хасково - Пловдив. Тогава злополуката се размина за секунди. Впоследствие лидерът бе открит и осъден.

Но какъв брой други водачи остават незасечени? За това статистика няма. Но има друга - тази за потърпевшите при случаите с тези, които нямат шанс. Тя е надалеч по-обстойна и неумолима. Като сочи, че 8400 души са ранени в произшествията единствено за 2022 година

Шофирайте деликатно!

 



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР