Черната пантера е първият филм, който се излъчва в саудитските

...
Черната пантера е първият филм, който се излъчва в саудитските
Коментари Харесай

Черната пантера е първият филм в саудитски кина от 35 години

" Черната пантера " е първият филм, който се излъчва в саудитските кина след 35 години възбрана , която ще бъде анулирана идващия месец, оповестява " Гардиън ".

Премиерата му в Рияд се чака на 18 април като част от договорка на американската верига AMC, която ще открие 40 кина в саудитски градове през идващите пет години.

Саудитска Арабия е имала няколко кина през 70-те години на предишния век, само че духовници ги затварят по отношение на възходящото ислямистко въздействие в целия арабски район по това време.

 Саудитска Арабия отпуска 64 милиарда за забавление
Саудитска Арабия отпуска 64 милиарда за забавление

Строи се първата опера в страната

През 2017 година държавното управление съобщи, че ще отстрани възбраната като част от амбициозните стопански и обществени промени , наложени от принц Мохамед бин Салман. Понастоящем той обикаля Съединени американски щати, търсейки вложения, с цел да разшири стопанската система и да понижи зависимостта от петрола.

Саудитските араби са запалените консуматори на западни медии и просвета . Въпреки възбраната за кино, холивудските филми и последните телевизионни сериали са необятно гледани и обсъждани.

Първото кино на AMC ще бъде ситуирано във финансовия регион " Крал Абдула " в постройка, която в началото е предопределена за симфонична концертна зала, разяснява изпълнителният шеф на AMC Адам Арон. Основната зала включва към 500 кожени седалки, оркестър и тераса, както и мраморни бани, добавя той. До средата на лятото ще бъдат добавени още три екрана. " Смятаме, че това ще бъде най-красивият киносалон в света ", изяснява Арон.

 От 2018-та позволяват кината в Саудитска Арабия
От 2018-та позволяват кината в Саудитска Арабия

Честито на феновете на филмовото изкуство в монархията

За население над 32 милиона души, множеството от които са на възраст под 30 години , Саудитска Арабия желае да сътвори към 350 кина с над 2500 екрана до 2030 година

" Възстановяването на кината ще помогне за усилване на локалната стопанска система , като се усилят разноските на семействата за развлечения и в същото време се поддържат основаването на работни места ", разяснява министърът на културата Ауад Алауад.

Адам Арон добавя, че чака същите версии на филми, показани в страни като Дубай или Кувейт, да са подобаващи и за Саудитска Арабия. " Холивуд от дълго време се е занимавал с чувствителността на Близкия изток и надлежно е коригирал филмовия артикул ", добавя той.

 За първи път стадионите в Саудитска Арабия отварят порти за дами
За първи път стадионите в Саудитска Арабия отварят порти за дами

Жените ще могат да гледат онлайн футболни срещи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР