Черната кутия на падналия хеликоптер се разчита. Не искам да

...
Черната кутия на падналия хеликоптер се разчита. Не искам да
Коментари Харесай

Каракачанов: Военна техника има, но фирми за банички обжалват обществени поръчки за ремонт


Черната кутия на падналия хеликоптер се разчита. Не желая да разясня, тъй като и сега тече следствие на военна полиция и прокуратурата. Към момента има две версии за злополуката - щета на опашния винт или пилотска неточност. Нека да изчакаме. Оцелелият механик не е разпитван и иинформация от него не е събирана, тъй като няма лекарско позволение. Разговарях с него още на другия ден. Неговият спомен е, че хеликоптерът се е завъртял, само че всичко е станало за 2 секунди въпреки всичко.

Това сподели в утринния блок на БТВ вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов, който разяснява тежкия случай с падналия хеликоптер в Авиобаза "Крумово ". "Хеликоптерът е бил на ремонт 2016 година. В същия ден са осъществени още три други полета. Преди всеки полет се прави инспекция и хеликоптерът е бил кадърен за хвърчене. Разследването ще покаже дали е позволен пропуск. Обжалването на публични поръчки пречи на ремонтирането на военна техника. Не може компания правеща банички или продаваща бикини да апелира поръчка за ремонт на военна техника. Още другата седмица ще предложа промени и компании, които нямат нищо общо с военната техника, да не могат да апелират. Това е неприемливо. В момента имаме 245 водачи. Те летят доста малко. По-малко от половината водачи летят. Не мога да кажа точните числа, тъй като това е държавна загадка. Техника има, само че тя не е отремонтирана и седи в хангарите. Загиналите водачи са имали 17 летателни часа за тази година ", разкри Каракачанов.

"Веселин Марешки си прави на ниска цена пиар със гибелта на двама водачи. Това е непоносимо. Това е цинизъм и в случай че не бях министър, щях да употребя друга дума. Този човек бърка хеликоптер и аероплан. Смешно е да разясня настояванията му за оставка. Явно извършва поръчки. Човекът с една камара каузи не може да ми приказва за морал ", съобщи министърът на защитата.

"На мен името Северна Македония ми харесва. България е признала Република Македония и няма проблем с името. Проблем имат Гърция и Македония. Проблемът не е решен изцяло и това се дължи основно на вътрешнополитически деления. Казусът и разногласията сред Гърция и Македония не ни вълнуват. Ние сме подписали контракт за добросъседство с Македония и там е ясно е записан, че има отвод от всевъзможни териториални искания. Договорът се съблюдава. Северна Македония няма по какъв начин да претендира за Пиринска Македония ", безапелационен беше Каракачанов.

"Вотът на съмнение не ме тормози. Той може да бъде потребен, в случай че е професионално ориентиран. Ако се изроди в приказките на Марешки, няма да има никакъв смисъл от този избор. Към момента няма никакви изгледи за предварителни избори. Икономиката върви. Има проблеми за решение, само че работим интензивно. Нормално е да има и разлики в обединението. Там също спорим и разясняваме. Не можем всички да бъдем идентични. Не виждам никакви варианти вотът да мине ", приключи вицепремиерът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР