Черна пантера от вида леопард избяга от клетката си в

...
Черна пантера от вида леопард избяга от клетката си в
Коментари Харесай

Наказват служителя от Старозагорския зоопарк, оставил вратата на леопарда отворена

Черна пантера от типа леопард избяга от клетката си в старозагорския зоопарк. Причината е безгрижно отношение на служителя, който се грижи за животното. Заради изключителната обстановка през вчерашния ден бяха евакуирани посетителите от зоологическата градина, която остана затворена през целия неделен ден, предава Българска национална телевизия.

Леопардът не е напуснал територията на зоопарка, а просто е излязъл от клетката си.

" Заради безконтролно отношение на чиновник и забравена врата, леопардът Данте излезе от клетката си да се разноски към местообитанието си. Своевременно бяха изведени всички гости от територията на зоопарка и той беше затворен. Сформиран е екип, посредством който да бъде локализирано животното, упоено и прибрано ", изясни доктор Ивелина Илиева, шеф на Зоопарк - Стара Загора.

Тя увери, че тези животни не са рискови за хората, защото са бебета на към година и половина. Но е трябвало по-голямо внимание от страна на служителя, който се е грижи за тях. Реакцията на екипа е била задоволително бърза, с цел да бъде локализиран леопардът, замаян и върнат в клетката. Животното е в положително общо положение, разясни Илиева и добави, че служителят ще бъде осъден.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР