Черна неделя по пътищата. Осем са жертвите. Румънско семейство с

...
Черна неделя по пътищата. Осем са жертвите. Румънско семейство с
Коментари Харесай

Черна неделя: Осем души загинаха по пътищата днес

Черна неделя по пътищата. Осем са жертвите. Румънско семейство с бебе почина на пътя Варна - Бургас. 16-годишно момче - сред Пазарджик и Пловдив. А двама души изгубиха живота си на пътя сред Калотина и Драгоман. Ключови пътища останаха блокирани с часове. Магистрала " Тракия " в посока към София също беше затворена поради случай със самозапалил се автомобил.

Репортерът на Българска национална телевизия Цветелина Катанска е на мястото на злополуката край Драгоман:

Намирам се на 4 км от Драгоман в посока Калотина, където придвижването към момента е отчасти блокирано, тъй като ТИР-ът не е отхвърлен. Влекачът, който би трябвало да го изтегли, дойде доскоро.

Около 15 часа през днешния ден е станала тежката злополука. В нея вземат участие две коли с непозната регистрация и ТИР. Инцидентът затвори изцяло придвижването, което провокира километрични опашки и от двете страни на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Задръстванията не престават и сега.

Загиват двама души, а водачът на ТИР-а не е потърпевш. Двамата починали са се намирали в едната от колите. Те умират на място.

Жертви през днешния ден имаше и на пътя Варна-Бургас. Румънско семейство с малко бебе почина при преден конфликт сред лек автомобил и ТИР. Инцидентът е станал в региона на с. Горица. На място умират дамата и дребното дете от лекия автомобил, а два часа по-късно е умрял и мъжът, който е карал колата. Заради тежкото пътно произшествие, през целия ден, придвижването на коли се отклоняваше след село Рудник, през Дюлинския проход. Районът на случая остана недосегаем, като до мястото на злополуката се допускаха единствено коли на Гражданска отбрана и коли за спешна помощ. Към момента придвижването на коли по пътя Варна - Бургас е възобновено.

16-годишно момче почина при тежка злополука на пътя Пазарджик-Пловдив. Инцидентът е станал на моста над река " Луда Яна ". Движейки се в посока Пловдив, микробус е бил ударен от кола, която навлязла в насрещното платно. В резултат на удара бусът се е преобърнал, момчето е умряло на място, а жена е в болница. До привършване на огледа пътят остана затворен, а придвижването се извършваше по обходни направления.

Лек автомобил изгоря изцяло на автомагистрала " Тракия " малко след входа ѝ от Бургас към София. Водачът е схванал за казуса, отбил автомобила в спешната лента, само че гасенето на огъня от газовата уредба било невероятно. При случая няма потърпевши, само че до привършване на огледа на местопроизшествието и почистването на региона, правата към 356-и километър на автомагистрала Тракия в посока София остана затворена, а автомобилният поток беше пренасочен през Айтос.

 Тежка злополука с един умрял затвори пътя към Калотина (Снимки) Тежка злополука с един умрял затвори пътя към Калотина (Снимки)
Мъж почина при злополука на три леки коли и ТИР край Драгоман. Пътният случай провокира краткотрайно прекъсване на придвижването в двете направления по път I-8 Г...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР