Черна гора проявява интерес да закупи миноритарен дял от проекта

...
Черна гора проявява интерес да закупи миноритарен дял от проекта
Коментари Харесай

Черна гора проявява интерес към АЕЦ Белене


Черна гора демонстрира интерес да закупи миноритарен дял от плана АЕЦ „ Белене “. Това стана ясно на провелата се през днешния ден среща сред енергийния министър Теменужка Петкова и Снежана Радович, дипломат на Черна гора у нас. Разговорът е в продължение на извършените през месец септември диалози сред министър-председателя на Република България Бойко Борисов и сътрудника му Душко Маркович, напомнят от Министерство на енергетиката.

Енергийният министър осведоми дипломат Радович за признатия на вчерашното съвещание на Министерския съвет отчет, обвързван с процедурата за избор на вложител за реализацията на плана АЕЦ „ Белене “. По думите на Петкова направеният документ за избор на стратегически вложител за построяването на АЕЦ „ Белене “ съдържа и опция за включването с миноритарно присъединяване на огромни индустриални и други потребители на електрическа сила от България и прилежащи страни. Това би могло да се осъществя посредством тяхно включване в капитала на плановата компания или посредством контракти за изкупуване на електрическа сила. Посланик Радович съобщи, че Черна гора демонстрира интерес към присъединяване в плана с миноритарен дял.

Петкова и Радович се сплотиха към основаването на взаимна работна група, която да прегледа опцията за експорт на електрическа енергия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР