Черна гора получи седем оферти за концесията на двете си

...
Черна гора получи седем оферти за концесията на двете си
Коментари Харесай

Седем оферти за концесията на двете международни летища в Черна гора

Черна гора получи седем предложения за концесията на двете си интернационалните летища - в столицата Подгорица и в Тиват, оповестиха от транспортното министерство на страната.

Крайният период в стадия на търга за подаване на офертите изтече през вчерашния ден, 25 ноември, осведоми SeeNews.

Концесионният контракт за ръководство на двете интернационалните летища в балканската страна е за интервал от 30 години.

Сред подадените предложения имаше такива от три консорциума. Първият - от турските летища Cengiz и датските Copenhagen Airports. Вторият - от френската Groupe ADP и турската TAV. Третият - от ирландската компания DAA International, френската Bouygues Batiment International и люксембургската Marguerite.

Освен това обособени предложения направиха и четири други компании - южнокорейската корпорация Incheon International Airport, индийската GMR, люксембургската Corporacion America Airports и турската компания Limak Holding.

Предстои офертите да бъдат оценени и да се излъчи победител в търга. След това останалите участници ще имат правото да апелират оценката в законовия за това период.

През юли държавното управление на Черна гора утвърди проекти за възлагане на 30-годишен концесионен контракт за ръководство на двете интернационалните летища. Кабинетът тогава уточни, че чака инвестиция от най-малко 200 милиона евро (220 милиона щатски долара).
 Какви са проектите на концесионера на летище
Какви са проектите на концесионера на летище " София "?

Третият терминал на летището би трябвало да бъде подготвен до 2030 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР