Черна гора и Северна Македония няма да участват на конкурса

...
Черна гора и Северна Македония няма да участват на конкурса
Коментари Харесай

Заради високите разходи: Черна гора и Северна Македония няма да участват на Евровизия

Черна гора и Северна Македония няма да вземат участие на състезанието за ария на Евровизия следващата година поради огромните разноски, оповестява Военновъздушни сили. 

Телевизионните оператори заплащат такса за присъединяване в състезанието , но сумата е различна в взаимозависимост от размера на страната.

BBC оповестява, че някои страни са били помолени да платят повече, откакто Русия е била неразрешена от състезанието.

Русия, която е огромен финансов донор , беше изключена от тазгодишното съревнование, след като нахлу в Украйна.

„ В допълнение към забележителните разноски за регистрационни такси, както и разноските за престой във Англия – се сблъскахме и с липса на интерес от страна на спонсори, тъй че взехме решение да насочим наличните запаси към финансиране на настоящи и планувани национални планове “, Това заяви черногорската социална телевизия RTCG.

Общите разноски за присъединяване на всички телевизионни оператори нормално възлизат на към 5 милиона паунда, само че тъкмо какъв брой заплаща всеки участник не се оповестява обществено.

Освен това се схваща, че някои други страни са обмисляли отдръпване вследствие на спомагателните разноски.

Очаква се Англия да плати между 8 и 17 милиона паунда за образуване на събитието от името на Украйна в Ливърпул през май 2023 година

Двата телевизионни оператора, които се отдръпнаха - RTCG и MRT - не съумяха да преминат през полуфиналните стадии на тазгодишното съревнование в Торино, Италия.

MRT каза в изказване, че " нарасналата такса за регистрация за присъединяване ", както и енергийната рецесия в Северна Македония, са ги принудили да вземат решение.

Пълният лист на страните, които се насочват към Мърсисайд през 2023 година, се чака да бъде доказан по-късно тази седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР