Черна гора и Италия ще си сътрудничат в борбата срещу

...
Черна гора и Италия ще си сътрудничат в борбата срещу
Коментари Харесай

Черна гора и Италия ще си сътрудничат в борбата срещу мафията

Черна гора и Италия ще си сътрудничат в битката против мафията - за това се договориха черногорският министър на правораздаването Андрей Милович и италианският народен прокурор за битка с мафията и тероризма Джовани Мелило по време на срещата си през вчерашния ден, съобщи черногорската организация МИНА, базирайки се на прессъобщение на Министерството на правораздаването на Черна гора, осведоми Българска телеграфна агенция.

По време на срещата в Рим Милович напомни самодейността си за сключване на меморандум за съдействие сред правосъдните институции на Черна гора и Италия.

Според прессъобщението този меморандум ще разреши директно и дейно съдействие сред правосъдните институции без ходатайство на външните министерства и други дипломатически процедури, което ще редуцира връзката и ще увеличи успеваемостта в работата на институциите на двете страни. 

Милович сподели, че Министерството на правораздаването на драго сърце ще служи като медиатор сред италианския народен прокурор за битка с мафията и тероризма и специфичния прокурор на Черна гора, се споделя в цитираното прессъобщение.

„ Двамата се съгласиха, че Мелило и основният специфичен прокурор Владимир Новович би трябвало да се срещнат допустимо най-скоро и да стартират съдействие “, добавя прессъобщението.

Мелило сподели, че италианският народен прокурор за битка с мафията и тероризма ще поддържа безусловно Черна гора в борбата, която й следва. Той, съгласно прессъобщението, поддържа образуването на специфичен съд в Черна гора и изцяло схваща концепцията и потребностите на Черна гора.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР