Черна гора е страна на равни права за всички, в

...
Черна гора е страна на равни права за всички, в
Коментари Харесай

Президентът на Черна гора: Случаите на нарушаване на човешките права трябва да се преследват

Черна гора е страна на равни права за всички, в която никой не може да бъде дискриминиран по какъвто и да е симптом, съобщи президентът на страната Яков Милатович и добави, че случаите на нарушение на човешките права би трябвало да бъдат преследвани допустимо най-скоро, заяви за Българска телеграфна агенция организация МИНА. 

Според известието на неговата канцелария Милатович се е срещнал през вчерашния ден с деятели и представители на ЛГБТИК+ общността.

По думите на Милатович Международният ден и Месецът на гордостта са опция да се преразгледа смисъла на универсалните права на индивида, само че и да се утвърдят толерантността и общественото разнообразие. 

Президентът съобщи, че е от значително значение допустимо най-бързо да се организира съответно наказателно гонене на случаите на нарушение на правата на индивида. 

" Смятам, че най-голямата стъпка, която можем да създадем към общественото приобщаване, е да осигурим недвусмислена институционална и правна поддръжка на всеки човек, чиито права са застрашени ", сподели Милатович.

Той оцени, че правата на чувствителни обществени групи, като да вземем за пример общността на ЛГБТИК+, са били постоянно нарушавани през предходния интервал.

Срещата с представителите на ЛГБТИК+ общността, съгласно прессъобщението от кабинета на Милатович, съставлява продължение на общите съвещания, които президентът на страната стартира в последно време, с цел да се запознае по-добре с работата на организациите от гражданския бранш.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР