Черна гора е поредната държава, която въвежда използването на цифровите

...
Черна гора е поредната държава, която въвежда използването на цифровите
Коментари Харесай

Черна гора въведе COVID сертификат за сватби и дискотеки

Черна гора е следващата страна, която вкарва потреблението на цифровите документи, с цел да контролира достъпа до публични места и събирания в пандемията. Подобно на ръководещите в други европейски страни управляващите в балканската страна са решили да управляват даже влизането в публичните обекти като изискват от жителите да удостоверяват здравния си статус на входа.

Така съгласно новите правила влизането в търговски центрове е позволено единствено на лица, които имат един от разновидностите на дигитален документ за COVID-19: документ за имунизация, откакто са минали 14 дни след втората доза на ваксината; документ за негативен PCR тест за COVID-19, който не е по-стар от 72 часа; или документ за негативен антигенен тест, който не е по-стар от 48 часа.

На сватби и други частни тържества, както и на спортни събития, провеждани на закрито, могат да участват до 100 души, при изискване че имат дигитален документ за COVID-19.

Броят на хората, присъстващи на сходни събития в откритата част на заведения за хранене, не е стеснен.

Достъпът до нощни заведения и нощни клубове също е конвенционален и е позволен единствено за лица, които имат един от разновидностите на дигитален документ. Броят на присъстващите още веднъж е стеснен на до 100 души.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР