Черна гора е изправена пред предсрочни парламентарни избори, които трябва

...
Черна гора е изправена пред предсрочни парламентарни избори, които трябва
Коментари Харесай

Джуканович: Черна гора е изправена пред предсрочни избори

Черна гора е изправена пред предварителни парламентарни избори, които би трябвало да доведат до образуване на отговорно политическо държавно управление, за възобновяване на цялостната функционалност на страната, сподели президентът на Черна гора Мило Джуканович.

Според прессъобщението на службата за връзки с обществеността на президента, Джуканович се е срещнал с новоназначения районен шеф на фондация " Конрад Аденауер " Яков Девчич, който е на посещаване в Черна гора.

Той срещна Девчич с настоящите събития в страната, като добави, че вследствие на безотговорното държание на предходното държавно управление Черна гора е пропуснала шанса да реализира прогрес по европейския път в интервала на емфатичен възторг за политиката на разширение, идваща от Брюксел и други европейски страни.

Джуканович акцентира, че последните събития в Народното събрание са довели до, по думите му, дерогация на висшия закон.

„ Черна гора действително е изправена пред предварителни парламентарни избори, които би трябвало да доведат до образуването на отговорно политическо държавно управление за възобновяване на цялостната функционалност на страната “, акцентира Джуканович.

Девчич акцентира, че чака продължение на съдействието и в бъдеще, както и възстановяване на активността на фондацията, която поддържа самостоятелна Черна гора по пътя ѝ към Европа.

Говорейки за актуалната институционална и политическа рецесия, той сподели, че конституцията на една страна не може да се трансформира поради нечие неодобрение, нито висшият закон би трябвало да бъде жертва на нечия воля.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР