Черен петък за пазаруващите. Oтстъпки до 70% се очакват в

...
Черен петък за пазаруващите. Oтстъпки до 70% се очакват в
Коментари Харесай

„Златен“ ден за ловците на намаления

" Черен петък " за пазаруващите. Oтстъпки до 70% се чакат в комерсиалната мрежа и онлайн магазините. За последните няколко години традицията последният петък на ноември да се вършат най-големите понижения на артикули навлезе съществено и у нас. Затова по молове и всевъзможни магазини за облекла, техника и така нататък през днешния ден се чакат голямо количество клиенти, дебнещи за примамливи предложения на ниски цени.

В същото време от Комисията за отбрана на потребителите припомнят да внимаваме за измами в деня на огромните понижения, съобщи Нова телвевизия. А на фона на това през последните дни се появиха и много сигнали за търговци, без значение дали става дума за онлайн или действителни магазини, които авансово са надули цените, с цел да примамват клиенти с огромни понижения през днешния ден. Така при някои търговци " черният петък " може да се окаже в действителност ден на нарастването на цените, вместо на понижението. Затова специалистите поучават да ревизираме и да съпоставяме цените на продуктите в разнообразни магазини.

По традиция най-големи обороти през днешния ден ще отчетат магазините в Съединени американски щати. Допълнително продажбите там се подтикват и заради обстоятелството, че точно през днешния ден американците стартират огромното коледно извършване на покупки, напомня Българска национална телевизия. Най-нетърпеливите търсачи на преференциални предложения в Ню Йорк към този момент прекараха часове пред вратите на магазините и даже спаха там, с цел да могат да се възползват от големите понижения първи.

Част от магазините пък взеха решение да отворят и по-рано, с цел да се избегне нормалното скупчване на хора, което постоянно води и до напрежение сред купувачите. Черният петък е значим за компаниите, които генерират големи облаги единствено за едно денонощие и преценят дали цените им са задоволително рационални, с цел да притеглят клиенти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР