Черен хубавец бе заснет да обикаля важно-важно из родна река

...
Черен хубавец бе заснет да обикаля важно-важно из родна река
Коментари Харесай

По никое време: Черен щъркел се разходи из наша река СНИМКИ+ВИДЕО

Черен хубавец бе сниман да обикаля важно-важно из родна река и то късно. Докато температурите в България станаха напълно есенни, а останалите щъркели към този момент отлетяха към топлите страни, техният другар индиферентно изследвал дали в реката в Сливен има нещо за ядене.

Появата не остава незабелязана от локалните поданици, които се чудят каква ли е повода пернатият гостенин да остане по нашите географски ширини през студените месеци.

Сливналии не на смешка се тормозили за здравето на птицата и даже подали сигнали до експерти. Оказва се, че евентуално щъркелът не бедства, а има други аргументи за по-дългото му посещение в страната ни.

" Подадох сигнал в Политическа партия " Сините камъни ". Увериха ме, че щом не бил ранен, не бил бедстващ ", написа Ивайла В.

 Хората означават, че ще продължат да наблюдават, доколкото е допустимо, положението му.



Първите сведения за разпространяването на черния щъркел на територията на България са от началото на 1960-те години. За разлика от белия щъркел, който живее в провинцията и степите, черният щъркел населява горите. Живеят в тихи вековни гори, като строят гнездото си на някое огромно дърво. Ловните им територии се състоят от потоци, рекички, блата, както и ливади с ниска растителност, написа в Уикипедия за предпазения тип.

А какви са поверията?

Хората имат вяра в националното вярване, че черният щъркел има вълшебен качества и там, където се засели, им носи шанс, здраве и благополучие. Според други обаче е предвестител на несгоди и естествени катаклизми. 

Според египетските вярвания, викът на тази божествена птица  е одухотворил всичко, основано от бога на Слънцето. Затова е известен знак на раждането на новия живот, ново дело, залог за триумф в ново начинание. Емблема на особена буйна обич и на любовта към децата. Символ е на родината, любовта към родната земя и родния дом.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР