Черен флаг е спуснат на фасадата на Народния театър, където

...
Черен флаг е спуснат на фасадата на Народния театър, където
Коментари Харесай

България се прощава с актьора Стефан Данаилов

Черен байрак е спуснат на фасадата на Народния спектакъл , където през днешния ден е поклонението към огромния български актьор Стефан Данаилов, написа " 24 часа ".

Изиграл стотици функции в театъра и киното Ламбо, както го назоваха, остава в спомените на българите като артист, чиято човещина и бодрост изпълва даже и облиците на негативните герои.

Той умря на 27 ноември във ВМА. На 9 декември Стефан Данаилов щеше да навърши навърши 77 години .

Съболезнования одобряваха доведеният му наследник Росен Цанков, племенницата му Росица Обрешкова, обичаните му внуци - деца на Росен Цанков.

От Съединени американски щати дойде и синът му Владимир, дружно със своята американска брачна половинка. Пред Народния спектакъл още преди началото на поклонението имаше над 30 венци. Висши държавници също изпратиха венци или уважиха персонално изключителния български артист.
 Прощаваме се със Стефан Данаилов
Прощаваме се със Стефан Данаилов

Поклонението ще стартира в 11 ч. в постройката на Народния спектакъл " Иван Вазов "

От името на фамилията няколко думи произнесе Росица Обрешкова, известна режисьорка и негова асистентка в НАТФИЗ: " Той ни събираше всички на една огромна маса и по този начин ще го запомним. Човекът който беше помислил за всички, който ни обичаше и ние доста го обичахме ".

Учениците на Стефан Данаилов в НАТФИЗ " Кр. Сарафов ", за които той си остава Мастера, показаха благодарността си и към гения, и към индивида. " Той беше човек, който наказваше, като прощаваше. Благодарим ти, че на първо място, преди да ни направиш артисти ни направи положителни хора ", споделиха те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР