Черен диамант на милиард години, за който се смята, че

...
Черен диамант на милиард години, за който се смята, че
Коментари Харесай

„Енигмата“: Черен диамант на милиард години бе купен с криптовалута

Черен елмаз на милиард години, за който се счита, че е най-големият шлифован драгоценен камък в света, бе продаден за 3.16 млн. английски лири (4.3 млн. долара), оповестява BBC.

Наречен „ Енигмата “ (The Enigma), скъпоценният камък от 555.55 карата тежи почти колкото банан. Очакваше се по време на онлайн аукционна, проведен от Sotheby`s, той да бъде продаден за повече от 4.4 милиона паунда.

Водещият на търга сподели, че „ купувачът е избрал да употребява криптовалута за покупката “, без да издава името му. Малко след края на събитието обаче самоличността му бе разкрита в обществените мрежи от самия него. Според информацията това е криптопредприемачът Ричард Хърт, който персонално разгласява статус и разгласи, че е новият собственик на „ Енигмата “. От Sotheby`s към момента не са удостоверили думите му.

Хърт сподели на своите повече от 180 000 почитатели в Twitter, че „ незабавно щом заплащането бъде осъществено и притежанието бъде взето “, скъпоценният камък ще бъде прекръстен на „ елмаз HEX.com “ по името на учредената от него блокчейн платформа.

Скъпоценният камък е формиран от карбонадо, който е една от най-твърдите форми на натурален елмаз. Карбонадосите са извънредно редки и до момента са открити единствено в Бразилия и Централноафриканската република. Тъй като съдържат осборнит, минерал, който се среща единствено в метеорите, се счита, че произлизат от космоса.

Sotheby`s разказва „ Енигмата “ като „ едно от най-редките галактически чудеса на милиарди години, познати на човечеството “.

#AuctionUpdate " The Enigma ": This 555.55 carat Black Diamond sold today for £3,161,000 / $4,292,322. The buyer has opted to use cryptocurrency for the purchase. #SothebysJewelspic.twitter.com/ZuiL9SxET8
— Sotheby`s (@Sothebys) February 9, 2022
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР