Черен ден за Сърбия. Девет са жертвите след стрелбата в

...
Черен ден за Сърбия. Девет са жертвите след стрелбата в
Коментари Харесай

Какво се знае за стрелбата в белградско училище?

Черен ден за Сърбия. Девет са жертвите след стрелбата в учебно заведение във Врачар. Следобедните занятия са анулирани във всички учебни заведения в Белград, предават локалните медии. 

Какво се знае досега за нападението:

Стрелбата става към в 8:00 часа в учебно заведение " Владислав Рибникар " във Врачар. Пистолетът държи момче едвам в 7 клас. Властите в прилежащата ни страна излизат с информация, че се споделя Коста и е на 14 години. Училищните камери записали стрелбата. 

Местната nova.rs предава, че кървавата история стартира поради гнева на момчето към учителката по история. До момента за Коста К. се считал за образцов възпитаник, взел участие в доста учебни надпревари, а предходната година спечелил трето място в надпреварата по история. Тази заран обаче нахлува в часа по история и първо стреля против учителката, а по-късно и против децата. Отправя смъртоносни изстрели и против защитата на салона.

Съучениците му го разказват като спокоен и затворен.

Към момента, по информация на nova.rs,  тече претършуване на жилището  на момчето, отправило съдбовните изстрели.

Страната е в потрес, незабавните отделения са в подготвеност. 

Необходима е нулева негативна кръвна група  за ранените при стрелбата във Врачар.

Търси се нулева негативна кръвна група на децата, ранени при днешната пукотевица в ОУ " Владислав Рибникар ". Съобщението е изпратено от родители на деца, които посещават това учебно заведение, до родители в други учебни заведения. Апелът се отнася до всички жители, които могат да отидат в Института по кръвопреливане в Белград, с цел да оказват помощ на уязвими деца, заяви локалният Danas.

Ако момчето не е навършило 14 години, то не може да носи наказателна отговорност . Това сподели юрист Предраг Савич за малолетния К. К., обвинен в убийството на девет души тази заран при стрелбата в главното учебно заведение " Владислав Рибникар ".

Няколко деца са приети в болница, едно е с заплаха за живота. 

Работата по случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР